Ung Scene giver plads til det uprøvede

You are currently viewing Ung Scene giver plads til det uprøvede

Ung Scene er navnet på et nyskabt koncertkoncept, der skal give scene for unge, mere eller mindre uprøvede musikere, i Kolding. Bag kulissen står Kamma Juul Holm, der fik stablet projektet på benene på under en måned. For, som hun selv siger; hvis noget mangler i Kolding, så skaber man det bare selv. 

Egentligt opstod Ung Scene fra et ønske om et musikalsk fristed. En scene, hvor man godt må spille med, selvom man er ny i musikkens verden. Et rum, der hverken er “for de mega pro” eller er en “forældrekoncert på musikskolen”, som Kamma forklarer det, da jeg fanger hende over en telefonforbindelse. 

“Jeg følte bare, at der manglede et sted i Kolding, hvor man casually kan møde op,” forklarer hun, og fortsætter: “Hvor det er lige meget, hvor dygtig man er. Så længe man har mod på, og lyst til, at stille sig op på en scene, og vise noget frem til andre.”

Det var der tydeligvis mange, som var enige med hende i. Da Ung Scene havde premiere, tirsdag den 30. august, var det for et fuldt publikum. Faktisk næsten for fuldt.

“Det gik over alt forventning”, fortæller Kamma Juul Holm. “Vi havde egentligt tænkt os at sælge billetter i døren, men 30 minutter før start var alt udsolgt. Så kom der nogle forældre, som absolut skulle se deres børn, og nogle ekstra venner og sådan. Dem lukkede vi ind, men de måtte altså stå rundt i kanten.”

 

Ikke desto mindre endte aftenen som en succes. Det var netop så nede på jorden, som det var drømmen for Kamma Juul Holm, der til dagligt studerer på HF-Flow i Odense. Hun ønskede sig mest af alt at skabe et sted, hvor alle bidrag kan gøre sig gældende; hvad enten det er er opførelsen af et enkelt nummer, man har lånt af en anden, eller et fuldt sæt med 45-minutters selvskreven musik. Til Ung Scene er man velkommen uanset hvad. Af samme årsag er konceptet, i hvert fald lige nu, alkoholfrit. Både for at give rum til et ungdomsevent, der ikke nødvendigvis handler om alkohol, og for at fjerne rummet fra dem, der lige får tre øl for meget til koncerten. 

 

“Jeg kan godt lide at drikke øl, forstå mig ret,” griner Kamma Juul Holm. “Men det er lidt som en dårlig vane, der ophober sig i kulturlivet. Det er ikke fordi Ung Scene nødvendigvis skal være alkoholfri, men det ødelægger bare tit noget. Ligesom her er plads til alle former for musikalitet, skal alle også kunne være en del af festen. Også selvom man ikke drikker alkohol.”

 

"Det gik over alt forventning"

foto: adsbll.dk

Ung Scene opstod, som Kamma Juul Holms ide om en åben scene for unge i Kolding, efter hun selv oplevede noget lignende på efterskole. Hun tog så, efter at være blevet peget i den retning, kontakt til Torben Lund, der står i spidsen for venuet 27b. De udviklede sammen på konceptet ud fra devisen, at han havde stedet og hun skabte eventet. 

“Det er vildt fedt. Ung Scene er mit event, uden voksne, som fortæller mig, hvad der kan, eller ikke kan, lade sig gøre. Samtidigt er det et projekt i udvikling, som vi former efterhånden – så der er ikke nogen finger at sætte på det forkerte, for intet er rigtig forkert.” fortæller Kamma Juul Holm.

“Men generelt kunne det være fedt at lave et koncept, der blev sådan, at unge, der startede til fx guitar, blev henvist til Ung Scene af deres lærer. Et sted, hvor man kan komme og gøre, hvad man har lyst til at gøre; lige meget om man er nystartet eller totalt professionel.” 

Der er altså både visioner og drømme bag Ung Scene, som allerede har næste event i støbeskeen. Hvornår det bliver, er endnu ikke offentliggjort, men hvis man synes, det virker spændende, er det bare at hoppe ind på Ung Scenes instagram, @ung.scene, eller tage kontakt direkte til Kamma Juul Holm; og så tage sin ven, eller sin sang, under armen, og blive en del af den unge musikscene i Kolding. 

UNG SCENE ER MIT EVENT, UDEN VOKSNE

foto: adsbll.dk