Trippy Freddy søger oversøisk for at ryste rapscenen i Kolding

You are currently viewing Trippy Freddy søger oversøisk for at ryste rapscenen i Kolding

Det er ikke bare sådan lige til at slå igennem som gangsterapper. Særligt ikke, når man er selvproklameret modstander af den etablerede, kapitalistiske, musikbranche. Men Trippy Freddy er alligevel på vej, ledsaget af ét særligt mantra, der har hjulpet ham ud over stepperne og afsted: ”Støt dine fucking venner.”

Det er en grå mandag i Kolding, og vi er egentligt færdige med interviewet, da Trippy Freddy kommer med en sidste indskydelse. Vi har været vidt omkring, og meget mod (min) forventning, har denne sidste kommentar intet hverken med urbane musikmiljøer eller tværnationale identitetskriser at gøre. Den handler simpelthen om noget så umiddelbart banalt som den t-shirt – fra det koldingensiske mærke calm. – han har været iført under interviewet.

”Fuck at gå i alt det der mærketøj. Nu kender jeg ham, der er bag calm.-brandet, så jeg vil hellere købe deres tøj end alt mulig andet – for det er lige så høj kvalitet og så støtter jeg min bro. Hvis du har en ven, der laver sko, så køb hans sko. Hvis du har en ven, der laver hatte, så køb hans hatte. Eller, hvis du har en ven, der laver musik? Så lyt til hans musik! Det er sådan vi motiverer hinanden.”

Trippy Freddy ved, hvad han snakker om. Han har netop selvudgivet sin første single, ”1000 watt”, hvis musikvideo ydermere er produceret i samarbejde med videokreatører fra det københavnske hiphopmiljø, han selv begår sig i.Et miljø, der baserer sig på en fælles fascination af den hamburgensiske grimescene, med rapkollektivet 187 Strassenbande i spidsen. En fascination af hidsige bars over tunge, trap-agtige beats, en fascination af tracksuits, guldkæder, store biler og en udpræget – let ironisk – fuck dig-attitude.

Den energi præger også den nye 1000 watt, der dog alligevel kan noget nyt. Særligt, hvis man betragter den koldingensiske musikscene, der ellers favner virkelig bredt. Dette kan måske skyldes, at Trippy Freddy har søgt oversøisk og indgået et samarbejde med, blandt andre, produceren Phatface. Han er, ifølge Trippy selv, en kæmpestor del af den musikalske, såvel som personlige, udvikling, rapperen er gennemgået over de sidste par år:

”Phatface har lært mig en masse ting, og vores link-up har altid været naturligt, så det fungerer bare rigtig godt for os at lave musik sammen. Det er også ham, Raiden (fra duoen Rosegold) og MadManMax, der har hjulpet mig ind i det københavnske miljø, så jeg kar kunnet skabe nye venner og kontakter. Fx Ludvig Nord, der lavede videoen til 1000 watt. Den slags talent finder man ikke i Kolding, for der er meget få herfra, som har den samme vibe som mig – det er også det, der driver mig mod København.”

Alligevel proklamerer Trippy Freddy sig selv som rapper fra Kolding. Han bor stadig i byen og laver både sange og musikvideoer her – for det er vigtigt for ham ikke at blive ”ligesom alle andre upcoming rappere”. Derimod skal Trippy Freddy-karakteren være så ægte som muligt, ude af hele musikbranchens fiksering på penge. For selvom grimescenen – i Kolding – er lille, er det vigtigt at blive ved med at lave den rendyrkede gangsterrap og få genren til at vinde plads i det større, populistiske, billede.

”Der er for mange, der ændrer deres stil for at få flere fans. De laver måske et popnummer, som en test, der så får vildt mange lyttere, hvilket så skaber dilemmaet: vil du helst blive ved din nye fanbase, eller efterlade den, for at gå tilbage til den musik du godt kan lide? Der føler jeg, at der er mange af dem, som lavede grime førhen og så er gået pop nu, som skulle have trukket grime med videre. Ligesom Michael Williams gjorde det med Citybois, eller større UK-baserede artister som Stormzy. Så kan vi lave en scene, der er lige så stor som den i Hamburg. For 15 år siden havde GZUZ jo heller ikke det publikum, han har nu. Men jeg vil lave det independent, jeg vil lave den musik jeg synes er fed; uanset hvad de, der lytter til det, tænker om det. Og så skal jeg spille den på en masse klubber i København.”

Foto af Thomas ‘Peber’ Sørensen

Men indtil da, indtil klubberne åbner og vi kan danse til hiphop, kan du finde Trippy Freddy på vores playliste med lyden af Kolding.


Læs meget mere om musikken i Slicetown lige her: