Steder du skal være når solen skinner på Slicetown

You are currently viewing Steder du skal være når solen skinner på Slicetown

Solen skinner endeligt over Slicetown. Du bevæger dig uden for. Du vil finde et lækkert sted, hvor du kan nyde din fyraftensbajer, eller din frokostkurv. Men hvor fanden skal du gå hen? Står du også tit i den situation, så er den her artikel lige noget for dig. Dette er en guide, til de bedste steder i Slicetown, hvor du kan befinde dig, når solen kommer frem. Selvom det er lækkert at være udenfor, så husk at følge sundhedsstyrelsens anbefalinger, som du kan finde her.

Åen

Åen er en del af Kolding gågade, og det vrimler med mennesker så snart solen er fremme. Det er et sted hvor alle i Slicetown er velkomne, og er hyppigt besøgt (når solen er fremme) af unge, gamle og alt der i mellem.

Dette sted er specielt godt hvis, du ikke har forberedt en dag i solen, da Føtex ligger 5 skridt derfra. Så hvis du lige skal ind at have nogle jordbær, eller en billig øl, så er dette stedet. 

Dette sted er ikke godt hvis, du ikke er så god til sol, da der ingen skygge er her.

Se lokation her.

Fotograf: Thomas ‘Peberman’ Sørensen

Stejlbjerganlægget

Stejlbjerganlægget ligger lidt længere væk fra midtbyen, men er et sted, der ofte bliver overset på solrige dage, da ikke mange kender til det, eller i hvert fald glemmer stedet. 

Dette sted er specielt godt hvis, du ikke er til full-on-sol, da der er mange træer, så også de solskræmte kan være med her. Hvis du godt kan lide at nyde solen på en stor græsplæne, så er dette sted bestemt også optimalt. Privatliv er der også lidt mere af her, end de andre solsteder.

Dette sted er ikke godt hvis, du har græsallergi, du skal i hvert fald huske at tage nogen antihistaminer inden.

Har du børn, eller en ung sjæl, er der også en legeplads, der frit kan benyttes. Jeg vil også anbefale at gå en tur ind på kirkegården ved siden af, der er utrolig flot.

Se lokation her.

Fotograf: Thomas ‘Peberman’ Sørensen

Stejlbjerganlægget er også “bare” kendt som Anlægget, og hvis du er interesseret i mere koldingsk slang, så læs her

Koldinghus, eller nærmere bestemt rundt om slottet

At sidde rundt om slottet en solrig dag er populært, nok også det mest populære sted at være en solrig dag. Her finder man også alle slags mennesker, og der er altid en dejlig atmosfære. Ro fra byens liv, slotsøen, og is rimlig tæt på.

Dette sted er specielt godt hvis, du fx. har en hel dag at nyde solen i, kan man flytte med solen rundt om slottet. Indkøbsmuligheder er også tæt på, hvis du skulle blive tørstig. 

Dette sted er ikke godt hvis, du har græsallergi, du skal i hvert fald huske at tage nogen antihistaminer inden. Hvis du ikke kan lide slotte, vil jeg også anbefale dig at blive væk.

Se lokation her.

Fotograf: Thomas ‘Peberman’ Sørensen

Rebæk strand

Standard dansk sandstrand, med toilet, græsareal, parkering og så ligger en teltplads, hvor det er gratis at overnatte. 

Dette sted er specielt godt hvis, gerne vil have sol og bade samtidigt, der er for det meste også mulighed for at finde et sted med skygge.

Dette sted er ikke godt hvis, du ikke kan lide sand og hav.

Husk at tjekke badevandets standart inden du tager afsted her.

Se lokation her.

Fotograf: David Robertson

Geografisk have

Geografisk have er et utroligt flot sted, hvor du kan bruge lang tid på at udforske de forskellige afdelinger, de har både store græsplaner og intime hyggekroge. Og så har de en dyrefold med geder og gedekid, og det burde være overtalelse nok til at tage derhen. Geografisk have har dog ikke altid åbent (og er kun netop åbnet igen trods covid-19), og du skal betale entré alt afhængigt af sæson. Så husk at tjekke deres hjemmeside inden du besøger dem.

Dette sted er specielt godt hvis, du er interesseret i planter fra hele verden og kan lide geder, fugle, høns og andre dyr.

Dette sted er ikke godt hvis, du er allergisk overfor natur, eller ikke har nogen penge. 

Se lokation her.

Overnat i naturen

Har du lyst til at bruge lidt længere tid end det tager at drikke en øl i solen, så vil jeg anbefale at tjekke naturstyrelsens hjemmeside.

Her kan du finde oversigter over shelters og teltpladser, du kan sortere efter hvilke faciliteter der skal være, du kan endda booke en shelter, så du er sikker på at den ikke er taget. Der er beskrivelser af alle shelters og pladser, og de fleste har også billeder. 

Dette sted er specielt godt hvis, du gerne vil overnatte i naturen.

Dette sted er ikke godt hvis, du ikke kan lide at overnatte i naturen.

Legeparken

Legeparken er det perfekte sted til børn og barnlige sjæle. Der er legepladser, mooncars, du kan sejle i robåd og cykelbåde, du kan grille, der er toiletter, petangue, forhindringsbaner, kiosk og minigolf.

Dette sted er specielt godt hvis, du har lyst til en provinsel jeg-er-rig-og-har-en-båd-følelse, køb en champagne og noget caviart, lån en båd i legeparken, så er alt godt. 

Dette sted er ikke godt hvis, du ikke kan lide børn.

Husk at tjekke åbningstider inden du tager afsted, du kan dog bruge parken udenfor åbeningstiderne, men det er ikke alle faciliteter der er til rådighed.

Se lokation her.

Fotograf: Thomas Sørensen

Harteværket

Harteværket ligger lidt længere ude af byen, men er bestemt en cykel- eller løbetur hver. De har flotte gåruter, vandlegeplalds, trampolinpark, shelters og du kan leje en kano. Der er både skygge- og solområder, og steder du kan sidde og spise din frokostkurv.

Dette sted er specielt godt hvis, gerne vil lidt længere ud af byen og vil lære noget om vandkraftværket. 

Dette sted er ikke godt hvis, du er allergisk overfor natur.

Se lokation her.

Fotograf: David Robertson

Læs mere fra Slicetown her