Historien om Slicetown #1 Slicetownboys

You are currently viewing Historien om Slicetown #1 Slicetownboys

Slicetown. Hvad i alverden er det egentligt for et navn til en by – og til et nyhedsmedie? Her på siden har vi jo bare snuppet det fra folkemunde, men det er de færreste, der ved hvor navnet egentligt stammer fra. Jeg har sat mig for at finde ud af, hvor det startede, hvorfor det startede; og, hvordan det står til med Slicetown i dag.

Rundt omkring i Kolding støder man nemt på forskellige graffitiværker, der er lavet af et crew ved navn ’Slicetownboys’. Det mest kendte er nok det, der bærer inskriptionen ’Say no to drugs and yes to pizza’, som pryder på Riberdyb ved åen. Men hvem er ’Slicetownboys’ egentligt – og ved de mon noget om, hvor navnet Slicetown kommer fra?
Jeg ringede til Epik, den eneste af de fire originale medlemmer i crewet, der stadig har noget med Kolding at gøre, for at høre lidt om de World Famous Slicetownboys.

”Jeg kommer egentligt fra Juelsminde, men flyttede til Kolding for at studere på Designskolen.  Der mødte jeg så de andre tre knægte, der ligesom mig var nye i byen, og manglede nogen at male med. Da vi alle sammen havde malet med andre crews i vores gamle byer, var det naturligt at danne et nyt crew til at male og hænge ud med, når man nu var i Kolding. Det endte så med den her firemandsgruppe, bestående af mig og de tre andre, der på det tidspunkt gik under navnene SBHR, Deksl og Sqwer. ”

Drengene ramlede tilfældigvis lige ned i armene på Kolding Kommunes ’graffitiindsats’, der blev iværksat i foråret 2012. Den går ud på at fjerne ulovlig graffiti, for til gengæld at fremme kunsten på private bygninger – indsatsen resulterede bl.a. fødslen af Kulturlogen – og for Slicetownboys gav det, godt hjulpet på vej af en fyr der hedder Rune, nogen helt unikke muligheder for at lave værker rundt omkring i byen.
   Eksempelvis indgik Slicetownboys i et noget atypisk samarbejde, da de i september 2012 malede et 25 meter langt piece i Arresten: her stod politi og graffitimalere nemlig sammen for at få projektet gennemført.  

Kolding Arrest – 2012

”Det var et underligt, men enormt spændende og vigtigt samarbejde, som gav mulighed for at vise folk nogen andre facetter af graffiti” fortæller Epik. Han fortsætter: ”En af de store problematikker er jo, at det tit bliver betragtet som vandalisme og hærværk; men i virkeligheden kan det være rigtig positivt og hjælpe med at live et byrum op.”  

Epik i Kolding Arrest

Slicetownboys blev hurtigt et lokalt crew, der malede flere forskellige steder rundt i byen. Og netop det, at de var en gruppe drenge fra andre byer, der blev samlet i Kolding, gav faktisk gruppen sit navn:

”Navnet ’Slicetownboys’ opstod, fordi Deksl og SBHR havde hørt om det her fede, gamle kælenavn, Slicetown, som Kolding havde. Det tænkte vi så at man bare burde sætte gang i igen – og det passede jo perfekt med et lokalt crew og et lokalt kælenavn – så derfor blev vi til Slicetownboys.” 

Så ’Slicetown’ var altså et ord, før ’Slicetownboys’ blev et crew?

”Ja, det kommer vist fra de gamle skatere og punkere, som begyndte at sige det en gang i 90’erne, da Storcenteret reducerede Kolding by til tatovører, frisører og pizzarier. Det forsvandt så lidt igen, så de første år jeg boede i Kolding, var det slet ikke et ord der eksisterede for mig.
Men, så hev de to knægte mig ind i Slicetownboys; og sideløbende med at vi malede mere og mere, dukkede navnet ’Slicetown’ op flere og flere andre steder. Vi ramte den bare på et tidspunkt, hvor der var stemning for at give byen et navn; og siden da er det virkelig også blusset op, på en måde man slet ikke havde kunnet forestille sig.
  Jeg så faktisk for nyligt nogen, der havde sat en kost fast på skulpturen ved den spanske trappe, og så postet et billede af det med teksten ”Kun i Slicetown”. Der er også flere forskellige nyhedsmedier, der har bragt artikler, hvor der er skrevet Slicetown i stedet for Kolding. Det giver en form for identitet. Så kan man ligesom se på det og sige ’hey, det er vores navn, det er vores by’.”

Slicetownboys var altså ikke de første til at bruge Koldings bedste kælenavn; men de kan bestemt tilskrives en del at æren for, at navnet er blevet udbredt til den grad, det er i dag.

Hvis du har noget andet om Slicetowns ophav – hvad end det stammer fra de gamle punkere eller fra Vice’s artikel – skal du være velkommen til at smide en mail på marieqvist@live.dk . Vi leder videre!

(c) Slicetownboys

Læs meget mere fra Slicetown lige her: