Slicetown Slang

You are currently viewing Slicetown Slang

“Skal vi rogne med en svades på Garagen?”
Giver denne sætning heller ikke mening for dig, så læs videre. Jeg har været på eventyr i Koldings slangunivers, og her er hvad jeg fandt.

6K En anden måde at sige Kolding på, afledt af Koldings postnummer, 6000. 

ANLÆGGET er betegnelsen for stedet ‘Stejlbjerganlægget’, og i stedet for at sige det meget lange ord, kalder man det blot anlægget.

BOWLERN betegnelsen for skatebanen ved Klostergården, der også har fået det ægte og meget kommunale navn ‘Klosterparken’.

BOX PÅ TRÆF på Döner Treff (Jernbanegade 17) kan man købe bokse m. pommes, salat, kebab og drezz. Det er denne box der refereres til.
P.S. Den koster ca. 40, og er specielt lækkert når man er på vej hjem fra byen.

GARAGEN er en forkortet måde at sige ‘Knuds Garage’ på. Se også ‘Knuds’ 

JERNET / JERNERN er en reference til baren ‘Jernbanecaféen’, der ligger på jernbanegade 30.

P.S. Altid køb en kande!

kender du slang fra Kolding?

KEDDEFELD ligsom at Kolding kaldes for Slicetown, kaldes Christiansfeld for Keddefeld. Kedde er et sønderjysk kælenavn til fok med navnet Christian. Hvis der går helt Sønderjylland i den, kan man også kalde Christiansfeld for Æ’ feld.

KNUDS forkortet måde at sige ‘Knuds Garage’ på, som er en “kulturcafé”, der ligger på Munkegade 5. 

KOLDINGER / KOLDINGENSER der er to muligheder når du skal referere til en person, der bor i Kolding. Koldinger er når du er født og opvokset i Kolding og bor her, Koldingenser er når du er tilflytter til Kolding.

KOLLYWOOD endnu et ord for byen Kolding, kært barn har mange navne.

KONGEN AF KOLDING kaldenavn for Stig Rossen.

PIFT er et andet ord for stærk. fx. hvis du har fået lidt for meget chili-hvidløg på din slice, så kan du sige:”Kæft den slice er pift”

PITTEN et andet ord, for koncertstedet og natklubben Pitstop, der ligger på Jernbanegade 54 (Kan også udtales ‘Pætten’)

Featured Articles

ROGNI 1. Et tillægsord, der bruges om personer, der er dovne/tykke. Så i stedet for at sige: “Du er lidt doven”, kan man sige “Du er lidt rogni”. 

  1. Man kan også bruge det som et verbum, fx. “Du rogner ret meget lige nu”. (ordet stammer fra Bjert)

SLICETOWN den her ved du forhåbentlig, men i tilfælde af at du er opdraget forkert, så er Slicetown, Koldings vigtigste kaldenavn. Kolding har fået tilnavnet Slicetown, fordi der er ekstremt mange pizzariaer, og så får man på god jysk manér noget for pengene når man køber et slice. Navnet er opfundet af Koldings skatere tilbage i starten af halvfemserne og videreført af graffitigruppen ‘Slicetown Boys’.

SLOTTET er et kaldenavn for Koldinghus, og hvis du ikke har set det endnu, er du højst sandsynlig blind.

SVADES el. SOADES en anden måde at sige sodavand på. (Ordet stammer fra Bjert) 

TARTELETFABRIKKEN et andet ord for Comwell/Kolding teater, og sjovt nok også et sted, hvor der spises rigtig mange tarteletter.

TORDEN en forkortelse for natklubben Tordenskiold, der ligger på Akseltorv 2b. Diskotek Tordenskiold er også Danmarks ældste natklub med samme navn og beliggenhed, stiftet i 1973. (Kan også udtales Tården, alt afhængigt af, hvor jysk du føler dig)

ÅEN slang for den del af Kolding å, der ligger mellem Sinnerup og Restaurant Over Aaen, hvor man kan sidde. Her er der specielt lækkert om sommeren.

ØBBES er en person, der gør noget dumt eller er en tåbe. Rygterne siger, at ordet stammer fra en diskussion på scootergalleriet.dk.

Share this Post: