Slicetown siden sidst

You are currently viewing Slicetown siden sidst

Slicetown.dk er – endelig – tilbage, efter et langt år med opdatering og reformering af vores hjemmeside. I mellemtiden har Kolding langt fra ligget på den lade side, og da vi ved, at vi er din nr. 1 nyhedsplatform, kommer her en update på alt, der er sket i Slice, siden sidst vi sås.

 

Det første og vigtigste er selvfølgelig pizzaerne, pizzeriaerne, Koldings status som Slicetown. Her må vi bringe en forfærdelig nyhed: Babas har, efter 10 gode år i Munkegade, drejet nøglen om. Et forfærdeligt tab for det generelle pizzaudbud i midtbyen. Lokalerne var kortvarigt udlejet til ’Fanø Pizza’ – et spøjst navn – der dog ikke holdt skansen så længe, hvorfor de nu står tomme. På den gode side af regnskabet har både Ild.pizza og Dominos slået dørene op, så skønt vi har byttet en legende for to kapitalistiske kæder, er det dog ikke gået helt ned ad bakke.

På festivalscenen er der også fuld gang: siden sidst er det lykkedes Jazz i Trekanten at afholde deres både første og anden JazzHouse Sommerfestival; og i februar præmierede endnu en ny festival i det koldingensiske musiklandskab: KOLD Festival. En festival vi, her på redaktionen, er meget stolte af at være involverede i.

På den anden side af det musikalske spektrum har Sommer ved Søen igen spillet op til dans langs slotssøens breder. I år gæstet af ingen ringere end selveste Sussie & Leo. En fuldstændig strålende oplevelse, som vi virkelig, på dine vegne, er kede af, at du måske har misset. Johnny Deluxe var også forbi, men det var primært opvarmeren Kedde, der tog opmærksomheden den aften.

En anden ting, der måske har snuppet din opmærksomhed, er regnbuebroens 
visuelle rejse. I efteråret tog en ukendt vandal den tvivlsomme beslutning at overmale den ikoniske bro med nogen, mildt sagt, tarvelige hjerter. I maj fik broen heldigvis en tiltrængt makeover af kunstnerne Bo Virvar og Lærke Vedby. Således er regnbuen tilbage, better than ever, og vi opfordrer hermed til mere fed kunst i bybilledet. Og til at i stopper med at male makværk ovenpå andres værker. xoxo yours truly graffitipolitet

mere fed kunst i bybilledet!

Når vi nu taler om grafitti, må vi også lige highlighte, at der sker nogen ret fede ting ude på Råværket. Skønt Det Gyldne Liv lukkede og slukkede i 2021, har der hverken været stille eller trist i de gode bygninger. I juli løb både GetDown, LIVET og PRISMA af stablen, og savner du at hoppe rundt til nogen tranceagtige technobragere, er der ofte raves og elektro-floors i alle retninger. Kom afsted! Bussen går ovenikøbet derud!

Apropos musik, er vi i det seneste år blevet beriget med godt til øregangen i alle genrer. Koldings helt egen Mekdes har (endelig) udgivet sit debutalbum Greedy, ligesom de to artcowboys i det spritnye band Campo Calmo allerede har single og album på gaden. Er du mere til metalcore og langt pandehår, er der også godt nyt:på den front er bandet Arisona er netop opstået, har spillet koncert og udgivet flere singler. Således godt nyt på alle fronter.

Også på Instagram! Her er profilen @memes_fra_trekantsområdet begyndt at sprede Kolding-propaganda på en fuldstændig perfekt, alt for meget-agtig, måde. Det varmer vores slicede hjerter og vi kan kun anbefale dig at springe med på vognen.

Hov, og så har Tobbers Madbar skiftet navn til 27B, der har været Street Food Festival, Rabalder Bar er åbnet i gågaden, og både Tour’en, Royal Run og VM (!) i Orienteringsløb har været forbi. Alt er stadig godt, og nu er vi med igen. Ses derude!