SLICETOWN PLANTEGUIDE!

You are currently viewing SLICETOWN PLANTEGUIDE!

Foråret er i gang, naturen bliver grønnere, blomsterne springer ud og man kan mærke det i luften! Det er nu din lejlighed bliver ekstra deprimerende at kigge på hvis ikke du får fyldt den med flotte planter!

Planter er in! Bare tjek instagram; de er fucking moderne. De er lette at indrette med, de renser luften i dit hjem og findes både store som små!

Inden du går helt i baglås med ideen om, at du slår alt ihjel og du ikke engang kan passe en kaktus, så stop lige; bare stop. Du kan få planter der kan klare sig uanset hvor inkompetent du er med en vandkande. Det eneste det kræver er bare en smule viden om, hvad de planter du køber kan lide, og ikke kan lide. Sammenlign det med, at du lige tjekker op på hvad den nye telefon kan inden du køber den, eller at du lige tjekker traileren inden du tager i biografen.

Her i første omgang af vores guide, viser vi jer de steder det er bedst at hente sine planter!




Jensen Blomster


Jensen Blomster er placeret i et gammelt autoværksted på Lærkevej, lige ved siden af Burger King og Lidl, hvilket i sig selv er lidt atypisk. Man kommer ind i et stort lokale som er fyldt til randen med planter: Store planter, små planter, afskårne planter, inde- og udeplanter. De har det hele.

Af samme grund er det et af de steder jeg altid er glad for at kigge forbi. Deres udvalg skifter, alt efter hvad det lige er de finder, og det gør at man aldrig rigtig ved, hvad der kan dukke op derude. To ting de dog altid har, er et stort smil og en helveds masse udeplanter!

Man kan sagtens bruge en masse tid på at grave igennem de mange planter, men da de står rimelig uoverskueligt kan man altid bare spørge de ansatte; de har styr på deres ting!

Pros

 • Stort udvalg – specielt udeplanter!
 • Gode priser
 • Flinke ansatte og hyggelig stemning

 Cons

 • Lidt rodet
 • Skiftende kvalitet af planter
 • Ingen potter



Bauhaus

Bauhaus er en ægte kassebutik; kæmpe lokaler, placeret godt væk fra midtbyen, der har alt: bl.a. en ordentlig stor planteafdeling, hvor man bestemt kan finde nogle gode sager. Den er flot, let at overskue og har et bredt udvalg. Deres priser er i den billige ende, indtil man rykker op til de større planter hvor de tager et pænt spring op ad – de er ikke overdrevent dyre, meeeeen prisen rykker væk fra det billige leje.

Deres små og mellemstore planter er super fine; de har det godt, og jeg er sikker på at man kan få nogle rigtig flotte planter, der vokser godt. Vi fandt desværre lidt spindmider i nogle af deres planter, og dem gider man virkelig ikke have spredt i ens hjem – så det skal du lige holde øje med.

Deres udeafdeling virkede en lille smule slatten, og generelt havde deres planteafdeling ikke rigtig nogen wow-effekt, der gav en en masse gode ideer og lyst til at købe det hele. Bauhaus har dog en kæmpe plasticplante-afdeling, som jeg havde det lidt sjovt over, og så har de selvfølgelig også et hav af flotte potter, der ikke koster det store.

Pros

 • Flotte små- og mellemstore planter
 • Fine priser
 • Let at overskue
 • Godt udvalg!

 Cons

 • Spindmider!
 • Slatten udeafdeling



BilligBlomst


BilligBlomst er en ret underlig butik. Vi snakker kæmpe haller, ren lagersalgsvibe; og så kan du købe alt fra barberskrabere til frugttræer. De har sågar en frugt og grøntafdeling, så du kan også lige kan få en pose limes med hjem. Ret sært.

Dette betyder dog, at de har alt hvad man skal bruge til planter; lige fra kæmpepotter og specialjord til lerkugler og mosstokke. De har det hele og det er billigt!

Deres udvalg af indeplanter er rimelig standard. Der er ikke vildt meget, men de har de klassiske planter, som de fleste ofte er på jagt efter. Så det er ikke lige her du finder de specielle Philodendrons – men det er omvendt heller ikke det, man tager i BilligBlomst efter. Alle planterne er billige, store som små, meeeeeen vi fandt spindmider i en del af indeplanterne – og så så de sgu ikke alle sammen lige friske ud; det var lidt slattent.

Deres udeplanter derimod var superflotte; kæmpe udvalg og gode priser. Det var både overskueligt, og så gav en lyst til virkeligt at gå på jagt, fordi det hele bare så rigtig flot ud!

Pros

 • Billigt!
 • Lækre udeplanter
 • Du kan få alt i tilbehør.

Cons

 • Spindmider!
 • Slatne indeplanter
 • Lidt kedeligt indendørs udvalg



JH Engros

Før jeg begynder at lovprise JH Engros, så er det vigtigt at vide at det er en engros virksomhed – det betyder, at man skal have CVR for at kunne være kunde hos dem.

Nu hvor det er af banen er det svært at finde noget som helst negativt om stedet. De har et kæmpe udvalg af alle plantestørrelser og -typer: ligegyldigt om du på jagt efter en 4 meter høj tropeplante eller bre gerne have en lille kaktus – de har det hele!

De folk der arbejder deroppe er også skidegode, der er lækker stemning og man kan altid få god hjælp og vejledning.

Det eneste, man måske kunne sætte en finger på, er, at man skal købe en hel kasse med små planter ad gangen – men igen, det er engros så det er vel kun fair (+ ekstra planter er en god ting)

Pros

 • Kæmpe udvalg
 • Superflotte planter
 • God service

Cons:

 • Ingen salg til private


Den Grønne Stue & Kolding Plantecenter

Den Grønne Stue er et lille, hyggeligt sted, der har flotte planter, både små og lidt større. Den lille butik er dejlig overskuelig, men udvalget er lidt begrænset: De har dog de klassiske, flotte planter, som de fleste folk er ude efter. Den Grønne Stue er, hvad jeg vil kalde en klassisk “værtinde-gave” butik: Her kan du komme ind, vælge en plante, en potte og gå derfra med et færdigt “produkt”. Du kan også få lavet en flot buket derinde, købe vin eller chokolade; så den gode gave er nem at få fingrene i.

Planterne her er en lille smule dyre; ikke noget overdrevet, men niveauet er lige hævet lidt. Der ligger til gengæld heller ingen halvdøde planter på hylderne; de er allesammen flotte!

Går man over på den anden side af parkeringspladsen, finder man Kolding Plantecenter, og her har du en helt klassisk planteskole. De har mange gode ting til haven, hvadenten det er frugttræer eller bregner, man er efter. Den flinke mand i butikken var klar med gode råd og god til udpege, hvad de forskellige planter kunne bidrage til i en have.

Pros

 • Flot butik med masser hjælp
 • Masser udendørsplanter
 • Flotte planter i hele butikken

Cons

 • Lidt i den dyre ende
 • Begrænset udvalg i indeplanter


Kolding Blomsterhus

Kolding Blomsterhus ligger lige midt i byen – uden tvivl den mest centrale plantebutik, hvilket i sig selv er en god salgspointe. For hvis du bor relativt centralt, og ikke lige ligger inde med bil, så er det meget lettere bare at smutte forbi gågaden.

Butikken er flot og overskuelig, planterne har det godt og er stillet op, så det nærmest ligner en udstilling – dette gør det superlet at finde planter, der både passer til ens hjem og passer til hinanden. De har planter i alle størrelser, men er klart bedst kørende i små og mellemstore planter – både de klassiske monstreaplanter, flotte små grønne planter, samt en masse forskellige kaktus og sukkulenter. De har også nogle store planter, men her er udvalget meget begrænset.

Priserne er i den høje ende, det kan man ikke komme uden om; men man får bestemt noget for pengene. Butikken er fyldt med en inspiration og en masse forskellige potter – Der bliver virkelig vist muligheder. Man har også muligheden for den samlede løsning, hvor du kan vælge plante og potte; og så planter butikken ud for dig. Luksus!

Man skal dog lige holde øje med spindmider, for vi fandt nogen i et par af de store planter –  så watch out.

Servicen i butikken skifter lidt – det er ikke altid man føler sig helt så velkommen i en stor butik når der er helt stille. Skal man have hjælp med noget, skal man ofte spørge efter det – men så får man også kyndig vejledning. Men alligevel kan et besøg her kan føles lidt som en gang selvbetjening.

Pros

 • Flotte små og mellemstore planter
 • Bredt udvalg af forskellige planter
 • Super centralt

Cons

 • Spindmider
 • Lidt dyr
 • Ikke særlig imødekommende service

Næste omgang af planteguiden kommer til at omhandle de specifikke planter, hvad de godt kan lide og hvad man skal undgå.


Læs mere om Slicetown her:

Ses!