SILHOUTTE, GOD MØRK ROCK!

You are currently viewing SILHOUTTE, GOD MØRK ROCK!

JEG FANDT ET 80’ER ROCKBAND GEMT PÅ RÅVÆRKET!?

 

Langt hår, lædervest, stramme bukser og så et orgel. Er det virkelig stadig en ting?!

Øvelokalet på Råværket er helt nybygget, der ligger kabler over det hele, tobak på bordet og en stak tomme colaflasker i det ene hjørne. Det virker som klassisk øvelokale for et rockband, dog uden stanken af  gammel pizza men det er jo også et nyt sted kan man sige. Lokalet er dekoreret med en overraskende stor mængde farvet lys, underlige plakater på væggene og allermest specielt, et kæmpe lysskilt med bandet Sedated Angels logo. Det fylder hele bagvæggen! Plakaterne er også lidt specielle. Her er det illustrationer af hvordan en atombombe virker og noget andet jeg simpelthen ikke kan tyde. Det ser dog stadig lidt radioaktivt ud.

I skarp kontrast er der dog også et helt fad med gulerødder, druer og andre “sunde” snacks. Det var ikke lige hvad jeg regnede med da jeg skulle besøge dem med mit kamera men det gav et billede af et band, der tager deres tid seriøst når de mødes for at spille, et band der tager musikken seriøst! Bandet har efterhånden spillet sammen i 5 år, dog i forskellige udgaver med forskellige folk. Det har skabt en række spændende udgivelser, over 100 koncerter og en turne til østeuropa!

Genren kalder de Dark-rock. Fast defineret er det bestemt ikke men jeg kan kun beskrive det som hvis Pink Floyd spillede med Black Sabbath, i et tåget område, imens solen går ned. Hvis det giver dig noget lyd i hovedet, så tillykke! Alle jer der ikke har en anelse hvad jeg snakker om, jeg uddyber nu.

Jeg snakkede med forsangeren Tobias om hvad det egentlig er for noget de spiller. Her er vi ude i noget der på ingen måder er låst til en genre. “Det handler om stemningen, atmosfæren i musikken” fortæller han, når man hører deres musik giver det overraskende god mening! Hele lyden er meget retro, de er også blevet kaldt retro-rock fik jeg at vide. Jeg kan sagtens se for mig at der kunne have været et par langhårede typer i lædertøj der lyttede til det Silhoutte på bånd, måske endda imens der bliver delt noget illegal tobak, det er dog bare min fantasi her.

Turen til østen

Tilbage i 2016 tog bandet på turné i Østeuropa. 10 dage i Polen, Slovakiet og Tjekkiet, der var høje forventninger! Alt gik dog ikke helt efter planen. Bookeren der havde sat turneen op havde lidt andre prioriteringer. Han havde nemlig fået booket Red Hot Chili Peppers et eller andet sted i Tjekkiet og det gjorde at de to danske bands var blevet nedprioriteret lidt. Flere af stederne vidste spillestederne ikke at bandet kom, andre steder var aftalerne ikke på plads.

Tobias fortalte at der var så mange kontraktbrud at de flere gange overvejede at vende tilbage til Danmark men eftersom at Silhoutte er professionelle musikere kørte de turen til ende. Selvom at det hele måske ikke kørte helt optimalt blev det dog stadig til en række fede oplevelser, bl.a. et bandmedlem der blev fundet på sofaen i receptionen på et af hotellerne, jeg ved ikke hvorfor han ville sove der men jeg mistænker at der var alkohol involveret.

Historien om Aileen

Tilbage i 2018 var jeg med til at skabe musikvideoen til nummeret Aileen. Det er altid sjovt at lave musikvideoer men det her var en anderledes omgang. Bandet havde ikke kun sørget for at der var lavet storyboard og en hel gennemgående historie omkring nummeret, der var også skaffet skuespillere, locations, en motorcykel og de mest tossede kostumer jeg længe har oplevet.

Nummeret handler om en polsk prostitueret der slog sine kunder ihjel i stor stil. Fokuset er dog mere på en af kunderne der blev forelsket i hende, eller ihvertfald utrolig fascineret af hende. Spoiler, det ender ikke helt godt.

Så vi har et relativt niche rockband med en sang om en polsk prostitueret massemorder og alligevel havde de samlet et helt crew til at skabe den her video. Et helt crew som hjalp frivilligt i flere dage hvor der blev skudt scener på rastepladser, fotostudier, sidegader og en meget tidlig morgen på et værtshus! Videoen kan du se lige her ved siden af.

Fremtidige planer

Når det kommer til bands der ligger lige på randen af et breakthrough i deres respektive genre så er jeg altid spændt på hvad de planlægger i fremtiden. Det samme gælder selvfølgelig her! I den helt nære fremtid står den på et show i nabobyen Fredericia den 6. April sammen med bandet Demon Head.

I den lidt mere fjerne fremtid arbejder de på ny lyd, nyt album og alt det klassiske men ikke for enhver pris. Det her er ikke et band der går på kompromis med hvad det er de laver og det betyder også at deres udgivelser ikke kun handler om musikken. Det er hele indtrykket af pladen der spiller en rolle. (De siger at i skal købe deres plader men at du selvfølgelig også kan finde dem på spotiy hvis du føler dig lidt mere moderne)