Rockmusik så varm, at regnen udeblev

You are currently viewing Rockmusik så varm, at regnen udeblev

Fredag satte Godset scenen for 3. dag af deres Ujnfor-festival, og igen var Slicetown på pletten. Det samme var solskinnet, et talstærkt publikum og aftenens stjerne-bands: de lokale Slicetown-legender Animaux Animé og rockheltene fra Joyce. 

Begge bands leverede geniale musikalske kraftpræstationer – og, til trods for at de, må man sige, var sat ujn for deres vante koncertrammer, formåede de at holde et drønhøjt energiniveau, hele vejen igennem. Der blev lagt skarpt ud af Animaux Animé, der, som altid, lavede den vildeste dødsdiscofest – eller er de mon et rockband nu? Der var i hvert fald gang i den, og som en forbipasserende mand sagde: ”Hold kæft, hvor er det godt” – jeg må give ham ret.

Det skarpeste band i Slicetown, ANIMAUX ANIMÈ

Fotograf: David Robertson

Vi fangede lynhurtigt Joachim ”Electro” Moesgaard og Andreas ”Basolin’” Skovbjerg, efter deres koncert, for at høre lidt om, hvordan det er at ”spille rigtig musik for rigtige mennesker” igen, som Thor Gunnar, der er forsanger i Animaux Anime, godt beskrev det.

jjjjj
Fotograf: David Robertson

Hvordan er det at spille live igen?

Joachim: ”Det er manifesteringen af en masse energi, der har ventet længe på at komme ud. Det er som om vi har levet et ret meningsløst liv i det sidste kvartal.” 

Andreas: ”Ja, det er fandme fedt, at få lov at spille igen – og al den gamle energi er nærmest amplified fra alle de koncerter, vi ikke fik lov at spille, så man er bare klar på det nu. Vi skal fandme bare ud og spille”

Hvad har i lavet under lockdown? Noget produktivt? 

Andreas: ”Ja haha, og vi har været på Rømø og lave en musikvideo. Og indspillet en masse musik”

Joachim: ”Alt vores musik er faktisk indspillet nu, det er ret fedt.”

Sidst, men ikke mindst: Vil i helst have pølser som fingre, eller bruge NemID hver gang I skal ind ad en dør?

Joachim: ”Altså, jeg er helt klar på det med NemID. Man downloader jo bare appen, så er det nemt nok – hjemme hos os har vi faktisk fjernet en masse døre, der bare var til besvær. Og så skal vi bare have nogen til at holde døren for os. 

Andreas: ”Det er total rockstjernelivsstil.” 

Roskilde kom til Slicetown i form af JOYCE

Aftenens andet band var det 5-mand store Joyce fra Roskilde. Også her var der energi og høj fart, og med forsanger Sebastian Wegeners dybe vokal og sindige tekster i front, blev der svunget perfekt melodisk rock ud over Kolding Havn – men, der blev også bare smadret igennem i en grad, så et crashbækken måtte en tur i gulvet og man oplevede publikum udøve den sjældne – og svære – disciplin: at headbange siddende.

Vi fik også lige fat i Joyce, efter deres koncert, for at høre, hvad de syntes om det hele.

Hvordan er det at spille rigtig musik, for rigtige mennesker, igen?

Casper: ”Det er for fedt!”

Sebastian: ”Jeg synes det er lidt sjovt, det med at folk sidder ned. Det skulle jeg lige vænne mig til. Der er ikke så meget energi tilbage fra publikum. Altså, man kan jo se at de lytter, men man ved ikke helt hvor man har dem”

Albert: ”Nej, man kan ikke mærke deres reaktion – altså ud over klappene – på hvilken sange der er fede.”

Skal man ikke også lige finde sin egen energi igen, efter sådan en pause?

Albert: ”Jo, det skal man virkelig” 

Sebastian: ”Men der synes jeg det er fedt, at vi bruger hinanden. Så kan man lige kigge rundt, få øjenkontakt og sådan – det giver også ret meget energi.”

Hvad har i brugt lockdown på? Har den overhovedet bragt noget godt med?

Oscar: ”Altså, det har jo gjort, at vi er i gang med indspilningerne – eller, demoerne – til vores anden plade. Vi har skrevet en hel masse ny musik.” 

Albert: ”Vi har lavet skitser og demoer, så lige i de her uger, er vi faktisk i gang med at indspille i en villa på Falster. Det er ret fedt. Men også underligt nok, for da det lukkede ned, var det jo fucking nedern, fordi vi skulle have spillet Roskilde og alt sådan noget – men alligevel, så kom der alt mulig andet, som var ret fedt. Vi spillede på et lufthavnsshow på DR, som var fucking fedt.”

Casper: ”Ja, og spillede på DR2’s ”Roskilde Festival”, i en stald.”

Albert: ”Sjældent man spiller i en stald.”

Casper: ”Ja totalt, men det var sjovt! Der er bare totalt good times.”   

Good times for Joyce – og good times for alle andre, der lagde vejen forbi det geniale rockgilde på Godset. Hvis du er ked af, at du missede det, så fortvivl ej: Der er endnu en dag Ujnfor i morgen, hvor Dopha og Mekdes lægger vejen forbi. Der er lidt billetter tilbage, så skynd dig at få fingrene i en – så ses vi deruj!  


Du kan stadig nå at få billetter til den kommende aften med livemusik og koncerter i Slicetown, hvor programmet ser således ud:

11. Juli – Mekdes + Calby (Solo)

Det koster kun 100 kr pr. billet, ellers kan du købe en bænk til 4 personer for 350 kr.


Smag på lidt mere af Slicetown lige her:

Læs om det lokale band Animaux Animé

Mød koldingmusikeren Meldes

Hør mere om Godsets koncerter i Slicetown ‘Ujnfor’