Techno, frihed og billig bar!

You are currently viewing Techno, frihed og billig bar!

PRA Soundsystem er nok ikke kendt af de fleste, de er en gruppe teckoentutiaster der arrangerer raves for at bringe folk tættere sammen og give et alternativ til at tage i byen på den klassiske facon. Med Queer Tekno er målet af sparke døren ind hos småborgerligheden og give plads til alt det anderledes!

Den 21. oktober byder PRA Soundsystem velkommen til deres næste fest: Queer Tekno! Et rave, hvor PRA sætter fokus på minoriteterne, for at give plads og synlighed til dem i nattelivet. PRA Soundsystem vil sørge for, at der er plads til alle, til deres fester, uden at nogen skal føle trang til at gemme sig selv, eller sin identitet, for at passe ind på dansegulvet.

Jeg tog en tur på Råværket for at snakke med en af arrangørerne, Lukas, og lære lidt mere om, hvad man kan forvente til Queer Tekno. Techno-rave i provinsen!

Lukas beskriver PRA Soundsystems nyeste festplan, Queer Tekno, som et frirum for folks forskellighed. Et sted, du kan komme og feste uden at være bange for at blive dømt – og samtidigt bare ha’ det fedt til et ægte rave.  “Bare du ikke er et røvhul så er alle velkomne” fortæller Lukas, der, når han ikke er i fuld gang med at kreere fest og kultur på Råværket, læser en HF på Kolding Gymnasium. 

Lukas fortæller videre, at målet, med PRA Soundsystems raves, er, at kunne skabe et safe-space i nattelivet, med plads til alle. En fest, der skaber et rum minoriteter, der kan føle sig uvelkomne, eller utrygge, i det konventionelle natteliv. Musikmæssigt er det også bare perfekt til alle, der elsker god techno. Det er lasere, røg, bas og gang i dansegulvet, hele natten. Dørene åbner allerede kl 20, men der er fest og DJs hele vejen til kl 5.

Og bare lige for at få det helt på det rene direkte fra arrangørene selv:

This is not a queer only party.
You can join if you’re not queer and bring your non-queer friends

Dont be an asshole!


Skal du prøve noget nyt?

Råværket er et kulturhus i Kolding, der, selvom stedet runder 10 år i år, måske går under de flestes radarer, når man leder efter steder at gå i byen. Det er en anden ting, som PRA Soundssystem gerne vil ændre på.

Med sin rå æstetik minder Råværket mere om Berlin end om Kolding. Der er gulv-til-loft-grafitti overalt, slidte betongulve, kæmpe højtalere og regler om, at “bare du ikke er et røvhul, så er alle velkomne”, er der potentiale for en kæmpe fest i udkanten af Kolding. Consent is key, og så ses vi på floor! 

For at afrunde hele artiklen vil jeg fortælle hvorfor jeg synes det er vigtigt at tage til Queer Tekno:

PRA Soundsystem er et af de mest imponerende frivilligprojekter jeg synes der er i Kolding, det er en gruppe mennesker der vil sørge for at du får en oplevelse udover det sædvanlige. Du skal ikke bekymre dig om en dyr entre, en dyr bar eller en garderobe. Du skal ikke være nervøs for en eller anden tosset dørmand afviser dig fordi du ikke har det rigtige tøj på.

Det du skal bekymre dig om er at hvis du ikke respekterer andres grænser, så bliver du kylet ud. Et trade-off jeg synes er fantastisk.

Du kan komme i det tøj du har lyst. Uanset om det er kappa joggingsuit eller gennemsigtige skjorter med palietter. Om det er en mand i kjole eller om det er non-binære i tanktop og nike shocks. Det er ikke det der betyder noget til de fester. Det der betyder noget er oplevelsen, du kommer ind i det lille rum med lavt til loftet, der er høj musik, masser røg, et topprofessionelt lys setup og så et anlæg der er lavet til at kunne ryste dine indvolde .. på den gode måde. 

Det er billigt, det er fucking fedt og du har muligheden for at opleve noget helt anderledes end Tordenskjold, Old Irish og Pitstop!

STAY WEIRD, STAY QUEER , JOIN THE FAMILY

Alt information om Queer Tekno kan findes her