Mekdes var tilbage i byen!

You are currently viewing Mekdes var tilbage i byen!

I backstagelokalet på Godset inden showstart bliver der spillet dancehall, der er ikke den store energi i lokalet, lydprøverne er overstået, maden er spist så nu skal der bare lades op til showet. Ikke desto mindre er der skruet op for lyden og stemningen er dejlig afslappet. Det er en af de ting som har gået igen de gange jeg har set Mekdes spille. Man føler sig velkommen, man føler sig inviteret ind i en intim atmosfære, inviteret indenfor hos en god ven der er oprigtigt glad for at se dig. Oven i det spiller de bare fantastisk sammen.

Der var allerede kø ude foran Godset da jeg ankom en halv time før dørene åbnede og da jeg går ind i salen fra backstage er der nærmest helt fyldt. Alle sidder ned selvfølgelig, det skal jeg stadig lige vænne mig til, men jeg har selvfølgelig også maske på når jeg hygger rundt mellem publikum i salen. Et siddende publikum kunne sikkert skræmme de fleste bands, der er ikke den samme energi i rummet, der er ikke den samme forventning om fest, ikke det samme grundlag for at give den gas.

Til gengæld kan man kun sige at Mekdes med band ikke havde noget problem med at fange publikum selvom de sad ned, folk sad på de forreste rækker og smådansede på deres stole allerede under de første numre. De var betagede af hvad der skete på scenen. Det var utrolig velspillet og samtidig sårbart og personligt når der blev fortalt om små anekdoter imellem numrene.

Historier om den nye EP “Fly” der blev skrevet under lockdown og som handler om ensomhed, en EP der blandt andet indeholder nummer “Scare you Off” der var et af mine absolutte højdepunkter i løbet af koncerten der varede en lille time.

Undervejs i koncerter bliver der både pumpet popbangers afsted men der er også tid til et par pauser i showet hvor Mekdes satte sig bag sit klaver og spillede på ægte selvsikker facon. Vi var endda så heldige at få et helt specielt cover af “My Song” af H.E.R, et nummer som blev præsenteret lidt undskyldende men blev spillet så godt og som passede lige ind i stemningen. 

Koncerten sluttede med hittet “In Favor of You” som blev dedikeret til Mekdes forældre der var blandt publikum, et virkelig dejligt touch i en koncert der virkelig føltes personlig, men er du sindssyg det er også et stærkt nummer at slutte en koncert på!

Alt i alt var den en virkelig dejlig oplevelse at være til koncert igen, det var ekstra dejligt at det ved med Mekdes!

Følg med i hvad Mekdes og bandet har gang i på hendes instagram


Læs meget mere om Kolding lige her: