LUCA STEREO & MUSIKKEN

You are currently viewing LUCA STEREO & MUSIKKEN

Luca Stereo har fart på. Han har for nyligt udgivet sin første single, Fall Asleep og er blevet kaldt ”lyden af 2019” af P3. Vi købte ham et slice og tog en snak om at lave musik og skrive som en person, man aldrig rigtig kan blive.

Hvis jeg skal beskrive Luca Stereo-projektet, så handler det om en karakter i en verden som er inspireret af den undergrund, jeg selv kommer af og i – men også full on Disney-inspireret. Det er faktisk en af de største inspirationskilder jeg har. Det kommer nok af et savn til barndommen, og det svære ved at ligge den bag sig. Jeg er rigtig dårlig til at lade være med at savne.

“En anden side af projektet handler om det pengefikserede samfund; blandingen af et enormt had til det, et ønske om at gøre oprør imod det – samtidigt med, at jeg gerne vil være en del af det. Man vil jo gerne have penge. Det betyder ikke at Luca Stereo er systemkritisk, men det er bare et emne jeg har meget på hjerte, og derfor bliver inspireret af. Jeg laver ingen regler for min musik, men skriver bare om det, der er aktuelt og fedt at skrive om.

Det fedeste ved at lave musik, er følelsen når man formår at lave præcis den lyd man har i hovedet. Jeg går meget efter bouncen i musikken, for når man lige rammer den, føles det helt sindssygt. Tekstmæssigt er der også et kæmpe univers af muligheder, og det er sygt fedt at arbejde med.

Dybest set ved jeg faktisk ikke, hvad det er ved musikken der appellerer til mig; det er bare mit medie. Jeg har altid arbejdet med musik; det er bare det jeg gør.

Igennem de år jeg har lavet musik, har det været under en del forskellige pseudonymer, men karakteren Luca Stereo gik ligesom igen – så derfor er det vildt fedt at kunne pådrage sig den her karakter, og arbejde med hans verden, for han er fucking cool.

Dybest set er han alt det jeg gerne vil være, og derfor er det her projekt præget af stoltheden om at have ham i Emils hoved, blandet med jalousien over ikke at være ham, for det er jeg ikke – og det bliver jeg heller ikke. Jeg vil altid bare være Emil” (siger han og griner).

Luca Stereo bestod også kun af mig i de første tre år. Jeg lavede noget musik med min ven Jeppe Engelbrecht, for sjov ved siden af Luca-projektet; og en dag sendte han noget han havde bikset med, som vi så arbejdede videre på, da vi mødtes senere” – og det endte med at være fundamentet til den første officielle single, “Fall Asleep”, som lige er kommet ud.

“Det har altså været et nummer i næsten halvandet år, og derfor er det også bare vildt rart at have den ude og sjovt at se folks reaktion på den.

Teksten til ‘Fall Asleep’ er meget eksplicit, og skal faktisk forstås på en lidt anderledes måde, end man lige skulle tro. Sangen skrevet til en personificering af det velvære, som Luca Stereo drømmer om, og den handler om, hvad han ville gøre ved velværen, hvis det var en reel person.

Men Fall Asleep har fyldt ret meget, så det er fedt at kunne fokusere på noget andet; især fordi den, det sidste halve år, har været lidt ude af mine hænder, idet det primært har været arbejde på videoen, sammen med et hold af super dygtige filmfolk. Men det har været en sjov produktion, som jeg har lært meget af.

Nu er jeg totalt klar på at lave noget mere, både singler, albums og koncerter – så der er meget godt i vente!”

“Velkommen til Luca Stereo, haha”