Koldings byråd har brug for en akut hjælpepakke!

You are currently viewing Koldings byråd har brug for en akut hjælpepakke!

Gid det var corona der midlertidig lukkede Koldings kulturhus Mungo Park. Desværre er det et DF/Venstre flertal i byrådet, der tager langvarige beslutninger uden omtanke og lukker huset fra udgangen af 2020. 

Rundt i hele landet er kulturelle arrangementer i øjeblikket udskudt eller aflyst for at tage et kollektivt ansvar og mindske risikoen for spredning af Covid-19 virussen. Men det er okay at foretage en midlertidig standby af kultur – for vi har alle et fælles og personligt ansvar for at passe på hinanden. Derimod kan byrådets seneste tiltag om at stoppe den kommunale støtte til, og dermed lukke, Mungo Park på ingen måde forsvares. 

Til dels rummer Mungo Park de fantastiske professionelle teaterforestillinger. Men Mungo Park er ikke blot et teater med forestillinger og tilskuere, der går ind og ud af de store glasdøre. Mungo Park er kulturskabende, mangfoldigheds dyrkende og kan tage en stor portion ros for at være en bærende del af Koldings profil som kulturby. 

Når DF og Venstre fjerner støtten til Mungo Park med argumentet at pengene herefter skal gå til at skabe mere liv i bymidten er det ganske enkelt selvmodsigende.

Foto af Palle Peter Skov

Mungo Park er en institution med 12 års erfaring – og de skaber liv i Kolding bymidte. Hvis Venstre og DF for alvor ønsker at skabe en mere levende bymidte burde man i langt højere grad lægge energi i at styrke samarbejdet med Mungo Park og give stedet alt den støtte man kan. Hermed kan huset udvide sig og favne endnu bredere. En levende bymidte kommer ikke med flere bænke eller potteplanter i gågaden. Liv for studerende kommer når en etableret og velfungerende institution åbner op og giver plads. 

Mungo Park har de fantastiske rammer til at skabe det levende kulturliv for byens studerende som byrådet søger. Det mest fornuftige ville være at bruge de etableret faciliteter og udnytte deres fulde potentiale.

Mungo Park har på det seneste vist dets mange facetter: Sidst set d. 8 marts, hvor Mungo Park fejrede kvinders internationale kampdag. Men også til Klima Lounge, Jazz & croquis, karaoke night, Brain and beers, Poetry Slam, koncerter og en lang række andre kulturelle events bliver unge inviteret indenfor til at dyrke byens kulturliv.  

Det skete også da den undertegnede foreningen Slicetown i sommers brugte de fantastiske lokaler til eventet Slicetunes – her beviste vi at 180 unge studerende kan samles for at dyrke lokale kunstnere, undergrund og mangfoldighed. 

Foto af Thomas Sørensen / Peberman

Alle ovenstående events er blot toppen af det enorme isbjerg som Mungo Park er: muligheder for ungt kultur, der bare mangler at se dagens lys.     

Hvis du endnu ikke er overbevist om Mungo Parks eksistensberettigelse kommer her en stærk anbefaling om at støtte kulturhuset – køb et årskort eller gavekort og glæd dig til tiden, hvor vi igen kan samles om kultur. 

Se forestillingerne her


Læs meget mere fra Slicetown lige her: