KOLDFestival er tilbage!

You are currently viewing KOLDFestival er tilbage!

Koldings helt egen iskolde vinterfestival er tilbage, med endnu en omgang lækre koncerter; spredt ud over Kolding midtby. I år består KoldFestival af 6 venues, hvor du kan opleve en masse fede koncerter. Læs med her, og få meget mere at vide!

Vi begynder det hele med et lille throwback til festivalen i år: Den første KOLD nogensinde. 2022 var kinda weird i begyndelsen – med lockdown hele januar – så hele festivalen var truet af frygten for siddepladser og om, hvorvidt der overhovedet kunne laves koncerter. Heldigvis havde KoldFestival heldet med sig, så alle restriktioner forsvandt to dage før festivalen gik i luften. På grund af frygten for at skulle afvikle festivalen under mulige restriktioner, blev billetterne lavet på en frygtelig kringlet måde: en ren labyrint. Der var ingen partout billet, men man måtte i stedet købe billet til hver enkel koncert. Det var ikke den mest oplagte måde at gøre det på – og mange var enige i, at det var uheldigt planlagt.

Partout-billetten er ankommet!

Det bringer os til 2023! Partoutbilletten er ankommet, med adgang til hele festivalen: Alle koncerter, alle talks og et kæmpe afterparty. Alt sammen med det samme armbånd. Det er billigt – og der er endda rabat, hvis du er studerende, eller under 25 år gammel.

foto af: The Cosmic Supply Co

Men hvem kommer!?

Jo, nu skal du høre. Indtil nu er der 5 navne på programmet; herunder rapgruppen Ude Af Kontrol og Djämes Braun, der giver en fælles koncert på Godset, lørdag den 4.. Ude af Kontrol er kendt for deres overdrevne fester og Djämes Braun red godt på dancehal-bølgen – fx med nummeret “Fugle”, der er blevet spillet næsten 20 millioner gang på Spotify(!)

Desuden kommer rapperen Sulka, der bragede frem i 2020 med sit album “Epoker”, som hun lavede sammen med Tue Track – noget af det fedeste danske hiphop, der er lavet i mange, mange år! – og Agnes Hartwich: et spændende nyt navn på den danske musikscene, som kombinerer en sprød vokal med sin mørke, elektroniske lyd. 

Sidste musiker, der pt er på programmet, er Szim. Med sine festlige og eksotiske beats, tilsat et let, flabet flow, hopper unge Szim ind direkte ind en række af unge, festglade rappere.

KoldFestival har også offentliggjort det første navn på talk-programmet: samfundsdebatør og kønsaktivist Emma Holten åbner showet torsdag aften, med et foredrag om feministisk økonomi på Kolding Bibliotek.

Hvad så med venues?

I 2022 var KOLDs koncerter fordelt på 5 forskellige venues i Kolding: i 2023 arbejder festivalen efter samme koncept, men dog med en vis udskiftning i steder. Kolding Egnsteater og Hexadomen har måttet vige pladsen for det nyopstartede Knuds Dance Hall og den legendariske klub Pitstop. 

Et skift, vi, her på redaktionen, er store fans af. Pitstop været lidt for stille, men her er en fantastisk mulighed for at bevise, hvorfor stedet er kendt i hele landet! På samme måde kan Knuds Dance Hall få luft under vingerne og fuld gang i deres eksotiske drinks-og-dance-stemning.

Nogen, der dog ikke er skiftet ud, er 27B. Igen i år kan man her opleve to fantastiske koncepter: fredag det spritynye “Ung Scene”, hvor unge musikere fra byen kan få lov at fyre den af. Lørdag åbner dørene til endnu en version af verdens bedste JazzHouse, nu tilført ekstra festivalstemning. 

Af andre gamle kendinge, finder vi desuden Godset og Bibliotektet.

Mens du venter spændt på at se, hvad der ellers kommer på programmet til KoldFestival 2023, kan du høre lidt af hvad du allerede nu kan opleve på festivalen lige herunder. 

Ses!