HIPHOPKULTUREN LEVER STADIG I 6000!

You are currently viewing HIPHOPKULTUREN LEVER STADIG I 6000!

Råværket har været gemt væk fra overfladen siden stedet åbnede i 2012, nu er tiderne skiftet og der er begyndt at komme flere og flere spændende events. Det første bringer os tilbage til rødderne, HIPHOP!

 

Den 23. februar var der budt til Hiphop-fest i 6000 på Råværket. Aftenen var arrangeret af Kenneth Lund Andersen, der også går under navnet Slagter Kenneth, og som er en del af den lokale gruppe Møj Bøjet Crew.
Aftenens line up bestod af en blanding af deres homies og samarbejdspartnere, der alle har noget skarp at byde på fra mundskuffen.

Da jeg ankom til Råværket blev jeg mødt af de smukke stemningsfulde lys inde fra bar og loungeområdet, marineret i lækre oldschool 90’er beats til at ligge stemningen inden aftenens koncert. Huset havde været åbent i løbet af dagen hvor folk var inviteret til at hænge ud og lave graffiti inden aftenens koncert, og der blev fortsat kreeret på hallens store vægge da jeg ankom om aftenen.

Unge som ældre lænede sig tilbage i det forførende loungeområdes sofaer mens de afslappet svang frem og tilbage til baren for at hente friske forsyninger inden koncerten gik løs.
Det er tydeligt at aftenens fest formåede at lokke en mangfoldighed af mennesker til, der alle var kommet for at nyde en autentisk aften i hiphoppens tegn og bakke op om den lokale musikscene.

Jeg havde givet et lyt til de tracks Kenneth havde delt op til begivenheden, for lige at varme ørene op, og det var med nostalgi jeg blev kastet tilbage til årtusindeskiftet hvor dansk raps undergrund bryggede nogle af de mest indflydelsesrige ordsmede. Kulturen er præget af en masse samarbejder på kryds og tværs, og det er i sagens natur som at holde styr på en sæk lopper, men det var måske netop det der gør vores rap scene så unikt og levende.
Koncerten blev sparket i gang af rapperen Chen fra Holstebro, der går også under navnet Abekongen og publikum var med på den fra starten. Sprængfyldt af friske rim fra sit nyeste album Abekrom, fik han salen til at gløde.

Z-E-B overtog stafetten med bundsolide beats. Han de seneste år udgivet nummer efter nummer, der langsomt har tømret ham fast som en seriøs spiller på scenen. Der var nok at tage af, og det var tydeligt at han hviler i sit materiale. En udførlig indskoling i hvad det vil sige at have hip hop i blodet.

De lokale gutter fra MBC var på hjemmebane da de overtog scenen. Fast besluttet på at give den max arm, skubbede crewet stemningen endnu højere op under taget og aftenens publikum var ellevilde over at se deres lokale gadehelte vise dem hvor skabet skal stå. De spillede senest på selvsamme scene tilbage i oktober, og sidste sommer til Kolding Get Down. Der bliver stadig snakket om deres release party på Pitstop der gik hen og blev en legendarisk aften.

Lateb & Oblivious var kommet hele vejen fra USA for at lægge showet ned, og de var mere end klar. Med en mere rå og kølig lyd, var de et alternativt indslag på aftenens line up, der med stil formåede at slå en sløjfe på aftenens koncert. Aftenens gæster, både musikere og andet godtfolk, fortsatte med at nyde hinandens selskab til langt ud på natten.

Ud på de små timer, cyklede jeg imod min seng velforsikret om at der stadig findes en levende rap kultur i Danmark, og at den blomstrer lige i her i Slicetown.