Havsvampe, elektronisk musik og 24 timers performance!

You are currently viewing Havsvampe, elektronisk musik og 24 timers performance!

Koldings længste optræden! Vi er i en underlig tid, som det ser ud nu er kulturlivet praktisk talt aflyst indtil august. Festivaler, koncerter, markeder og store forsamlinger er lukket ned. Du kan ikke engang gå i biografen eller tage en tur i svømmehallen. 

Heldigvis stopper det ikke mange af byens dygtige musikere i at teste nye koncepter, prøve nye ting af og generelt skabe noget ud af det de har. En af dem er Joakim Moesgaard, du kender ham måske bedre som Dj Fukboi eller som et af medlemmerne i det lokale band Animaux Animé. Hvad du måske ikke ved om ham er at han er prisvindende elektronisk musiker og er kendt for sine excentriske ideer og evne til at improvisere, live!

Det bringer os så til et nyt spændende projekt der ikke kun i sig selv er en test i kunstnerisk udholdenhed men også highlighter en ting vi måske ikke tænker så meget over i forskning.

Ventetid!

 Joakim streamer nemlig sin musik, nonstop, i 24 timer. Det er ikke bare en playliste, det er 24 timers live act med elektronisk musik!

Jeg tog en kort snak med Joakim om hvor det her projekt egentlig kommer fra (selvfølgelig online, social distancing og alt det der)

Hvordan kom du på en 24 timers stream?

Det er et skoleprojekt der handler om at formidle et forskningsprojekt med sin musik. jeg har arbejdet sammen med en marine forsker fra syddansk universitet der hedder Rachael Kealy, hun forsker i hav-svampe og deres evne til at optage næring.  Jeg fik fat i nogle 24-timers timelapses af hendes svampe-observationer, og tænkte “gud, det tager lang tid det her projekt hva?”. så jeg ville gerne lave noget musik der kunne sætte tid på hvor lang tid rachael bruger på hendes grundforskning. Det fik mig til at tænke på dengang jeg blev 20 år, og afholdte en 20-timers jam session, som min fødselsdagsfest. I samme stil vil jeg jamme 24 timer for at skabe en lydside der sætter fokus på den mængde tid Rachael, og så mange andre forskere for den sags skyld, bruger på at udføre et grund forskningsprojekt.

Hvad tror du man kommer til at kunne opleve på din stream?

Jeg tror man kommer til at opleve en bid af noget længerevarende, Altså ingen kommer til at høre det hele fra start til slut. Der er heller ikke tænkt noget start eller slut i musikken, bare som en lang strøm.

Er du nervøs for at skulle optræde nonstop i 24 timer?

Jeg er nervøs for at få tinnitus og ikke kunne fuldføre, vågnede med tinnitus på Venstre øre her i morges, Det ville også være lidt pinligt at falde i søvn under koncerten. Har spillet nonstop i 20 timer engang til min fødselsdag da jeg blev 20 år, så jeg tænker at hvis jeg tager den lidt mere med ro denne gang. og hviler på min erfaring, kan jeg godt klemme 4 timer extra ind på de 20 og gøre det i 24 timer.

Hvis der ikke var lockdown pga corona og alt det her ville du så have lavet det her projekt på en anden måde eller har det hele tiden været planen med en onlinestream?

først havde jeg tænkt mig at optage en sang i 24 timer, og så spille den 134 gange hurtigere. min forskerven Rachael, som projektet er udarbejdet i samarbejde med, forsker i marine svampe, og hun sendte mig nogle 24-timers sessions af disse svampe der bliver fodret, når man ser det i real-time, sker der ikke noget som helst, men hun havde nogle timelapses i 134x tempo hvor man pludselig kunne se den leve. jeg ville altså lave noget musik som ikke gav mening i normal tid, men hvis man spillede det i “svampens-tid” så kunne man høre et forløb i musikken, men jeg har ikke nogen type recorder der kan optage lyd i 24 timer.

Marinesvampen!

Så jeg gik over til stream fordi youtube kan gemme en hel stream efter man har streamet, så det er faktisk for at kunne dokumentere, samt optage. jeg ved ikke helt om det kommer til at handle om at spille så langsomt musik at folk ikke kan høre der sker noget, da det jo nu er blevet en slags “event”, og jeg tror også folk har brug for noget underholdning disse dage, så parallellen til rachaels forskning er en stor mængde af tid brugt på koncert, ligesom hun bruger store mængder af tid på sine marine-svampe.

corona har gjort jeg har haft lyst til at gøre streamen mere underholdene end den var planlagt. men altså jeg kan ikke være sjov i 24 timer straight, så det bliver nok noget med at håbe på at du kigger med i de 20 minutters åbninger hvor jeg har fået en ny kop kaffe, fun fact. mine roomies fodrer mig med mad undervejs.

-ligesom Rachaels svamp

Kommer svampene til at være en del af streamen?

Svampene kommer ikke til at være en del af streamen. det er inspiration, og grundlaget for denne “lange” tidsfornemmelse. altså de 24 timer.

Vi glæder os til at opleve bidder af din optræden!

I kan allesammen følge med i den fra fredag klokken 9.00 til lørdag klokken 9.00, live direkte på youtube:


Læs meget mere fra Slicetown her: