GYLDEN ARBEJDSWEEKEND PÅ RÅVÆRKET

You are currently viewing GYLDEN ARBEJDSWEEKEND PÅ RÅVÆRKET

En semikølig weekend i marts, besøgte jeg det selvstyrende kulturhus Råværket for at se hvad der sker i forberedelsen til sommerens festivaller.

Der er indkaldt til arbejdsweekend på Råværket, i forbindelse med festivalen “Det Gyldne Liv”; det plejer at resultere i en stor flok unge mennesker, der giver den gas med oprydning, forberedelser og alt muligt andet. Det er oftest her nogle af de mere ‘spacy’ påfund på Råværket bliver skabt – hvad enten det drejer sig om at bygge et bordtennisbord,  eller om at forsøge på at kreere en kæmpe spraydåse, fyldt med normale spraydåser.

Jeg starter faktisk med at komme alt for sent afsted mod Esbjergvej 108, hvor Råværket ligger. Da jeg når derud er klokken er næsten 16; min oprindelige plan var ellers at være der senest klokken 14, men det er hvad der sker – så jeg håber virkelig, at jeg ikke er gået glip af noget spændende.

 Det første jeg møder på Råværket er den klassiske duft af spraymaling; det er dog bestemt ikke unormalt for stedet – for Råværket er et af de steder i DK der har mest graffitimur overhovedet. Det overrasker mig dog lidt, at det er to af de fynske old-schoolere der står og maler et stort backdrop til et hiphopcrew fra O’ens, der skal skyde musikvideo om aftenen. Så oveni en god arbejdsweekend, lægger Råværket også lokaler til at #Koralrevet kan få lavet video.

Det Gyldne Liv – 2018

Efter den første lille overraskelse finder jeg de folk, jeg skal hygge med. De er i fuld gang med at fylde en trailer med trærester; det er jo en oprydningsdag!
 Ved siden af er et par gutter i gang med at skille en bardisk fra hinanden – den blev brugt til at sælge merch sidste år, men har ikke været i brug siden; så nu står den mest bare i vejen. Selvom det er nogle af de lidt kedelige opgaver der er gang i det første stykke tid, er humøret højt. Alle render rundt med et smil på læben, og der bliver så småt også åbnet en øl eller to.

Undervejs på arbejdsweekenden tog jeg en snak med Anton Thomsen, der er en af initiativtagerne bag både denne weekend og hele ‘Det Gyldne Liv’-festivalen

ANTON, HVAD ER DET LIGE DER GØR, AT DU GIDER AT TAGE FRA KBH TIL KOLDING FOR AT BRUGE DIN WEEKEND PÅ RÅVÆRKET?

Kolding er en by, der endnu ikke har indfriet sit potentiale for unge. Faktisk havde vi nogle år, hvor det potentiale blev mindre og mindre -indtil etableringen af Råværket, hvor et frirum for ubegrænset kreativitet for alvor blev skabt. På Råværket er alle frie. Alle har adgang og alle kan have deres projekter, der ligeledes kan formes i eget tempo. Det er en platform som undgår lugten og følelsen af at være en kommunal institution, men på samme tid er en genistreg fra kommunen.

MEN DER ER VEL LANGT FRA EN KOMMUNAL GENISTREG, TIL AT GIDE AT BRUGE SÅ MANGE TIMER PÅ STEDET, ER DER IKKE?

Næ; jeg, sammen med andre frivillige, vil gerne bruge mange timer på at forberede festival og forbedre Råværket. Vi gør det for vores egen skyld; men især også for dem, der endnu ikke ved, at de skal ud på Råværket og være med til at understøtte nogle forhold for den mest spændende undergrund i Danmark (No shit i have been around).

ARBEJDER I JER SÅ FREM TIL NOGET SPECIFIKT I DEN HER WEEKEND?

Lige nu forbereder vi os på en workshop, som skal inkludere Engelsholm Højskole og Sonic College – Alle er forresten inviterede.

Vi knokler for at vække Råværket fra sit vinterhi. Nogle af vores planer må vi lægge på hylden; andre når vi at realisere. Planen med workshoppen er at bygge bro til uddannelserne og vise, at der er en helt fri scene i Kolding, hvor du og din homie selv kan diktere indholdet.

DET LYDER JO ALT SAMMEN SUPER FEDT! HVIS MAN HAR LYST TIL AT TAGE DEL I DET HELE, SKAL MAN SÅ BARE DUKKE OP TIL WORKSHOPPEN, ELLER KAN MAN OGSÅ GØRE DET PÅ ANDRE MÅDER?

Altså, hvis man bare dukker op, så kan ens kunstprojekt / idé bliver realiseret fra day one. Hvis man vil være med til festivalen, men ikke lige kan dukke op, så skal man bare ringe 
26 27 80 11 og få sin idé sat i gang. Alt kan lade sig gøre! Om man har 10 min video, som man vil have vist, eller om man vil være med til en interaktiv lysinstallation; Just holla at me!

Workshoppen finder sted den 6. April på Råværket og involverer en masterclass i VJ’ing, stor debat om det at starte initiativer helt fra bunden og så i bedste “Gyldne Liv”-stil en masse gode koncerter at slutte af på!

 Det koster kun 30 kroner at deltage, og de 30 kr giver samtidigt et helt års medlemskab til foreningen “Det Gyldne Liv”, hvilket giver lækre fordele til sommer, når festivalen går løs. Man behøves ikke være med hele dagen, man skal bare dukke op når man har lyst.