Guiden til hvordan du bliver frivillig i Kolding

You are currently viewing Guiden til hvordan du bliver frivillig i Kolding

Kunne du tænke dig at gøre en forskel for andre mennesker? Hvordan rykker man ved fordomme, meninger og sit forhold til andre mennesker og sig selv til? Skal du blive autonom og bruge dine hænder til at kaste med brosten eller sidde på dem i Koldings Byråd? Nej tag at blive frivillig i et af de mange vold seje tilbud, der er i Kolding.

Dette er en artikel skrevet af Kasper fra Ventilen Kolding.

Jeg vil igennem denne guide tage dig i hånden som var du ”Den lille Rødhætte”, der skal føres gennem den mørke skov eller måske nærmere graffititunnelen – en mørk og stormfuld aften.

1. Find ud af hvad der interesserer dig

Jeg foreslår dig, at du går Hartesløjfen. Mens du går ruten (gerne alene) gør du dig nogle dybe og reflekterende tanker.

Et billede af to frivillig i Kolding fra Ventilen der spiser
Fotograf: Kasper

2. Jo, du kan godt

Nu har du fundet ud af, hvad der interesserer dig. Nu tænker du sikkert: “nej hvor er det ærgerligt, at jeg ikke har tid til at gøre et stykke frivilligt arbejde, fordi jeg har så travlt med studie, arbejde, venner, familie osv.” Men her har jeg en god nyhed! Dem der kan meget, kan endnu mere. Så se at kom ud ad døren!

3. Opsøg dit kommende frivillige arbejde 

Her dukker en ny farlig forhindring op, for hvor skal man finde præcis det sted, der passer til mig? Start med at google det eller spørg i dit netværk. Hvis du har interesse indenfor det sociale arbejde, kan du spørge Kolding Selvhjælp til råds.

Et billede af en frivillig i Kolding fra Ventilen
Fotograf: Kasper

4. Tag imod hvad der kommer

Alle har prøvet at kaste sig ud i noget nyt. Så du skal ikke blive skræmt over de mange nye indtryk, du vil opleve. Tag det som en udfordring, men husk at spørge!

5. Drop rejsen, men husk at pral med hvor godt et menneske du er, fordi du er frivillig

Når du nu er blevet frivillig, og gør et pissegodt stykke arbejde, så husk at pral. Alle elsker at høre om, hvor fantastisk et menneske du er, fordi du laver frivilligt arbejde. Hvis du fx skal på date eller blot møde nye mennesker, måske dine svigerforældre, så husk at fortælle om dit frivillige arbejde – gerne som det første. 

Et billede af en frivillig i Kolding fra Ventilen
Fotograf: Kasper

6. Dette er et frivilligt arbejde, ikke et arbejde

Forventningerne er aldrig større, end at vi sammen finder en løsning. Skulle der være perioder, hvor du ikke har så meget tid til dine opgaver som frivillig pga. eksamen eller andet, eller du har travlt med at spise pizza slice, så sig dette til dine medfrivillige, så finder I en løsning sammen. 

7. Nyd friheden i et forpligtende fællesskab

Den største glæde ved at lave et stykke frivilligt arbejde er, at dem du laver arbejdet sammen med, nyder at gøre dette fordi det gør dem glade. Grunden til at du starter med at være frivillig er at du ønsker at gøre en forskel, men grunden til at du bliver ved med det, er dine medfrivillige.

Et billede af en frivillig i Kolding fra Ventilen
Fotograf: Kasper

Mens vi nu går op ad trappen fra graffititunnelen og kan se ”bedstemors hus” i det fjerne, hvor der venter dig mange spændene og gode oplevelser, så glæd dig over at du har turde springe ud i disse nye udfordringer, som selvfølgelig vil komme i dit frivillige arbejde.

At kunne se ting fra andres synspunkt og med nye nuancer er en evne man kun opnår ved at træne dette i mødet med andre mennesker med andre perspektiver. Så om du vil være pizzamand eller politibetjent, så vil det, at du bruger din tid på at gøre et stykke frivilligt arbejde, hjælpe dig til at blive en bedre udgave af dig selv. 

Kort om Ventilen Kolding

  • Ventilen er en frivillig organisation, der har til formål at forebygge og afhjælpe ensomhed blandt unge.
  • Vi er 8 frivillige og vi vil gerne være flere. Så skriv gerne lidt om dig selv til os på: kolding@ventilen.dk så du kan blive frivillig i Kolding.

Vil du have lidt mere Slicetown? Så prøv nogle af disse, måske finder inspiration til hvor du kan være frivillig i Kolding.