Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

VINDING, VILLÉN & TOPHØJ

september 16 @ 20:00 - 22:00

kr 50 – kr 150
VINDING, VILLÉN & TOPHØJ
I grænselandet mellem jazz, klassisk musik og folkemusik kan der opstå små vidundere. Det gør der med sikkerhed, når den verdenskendte jazzbassist Mads Vinding møder den solistuddannede fløjtenist og vokalist Linnéa Villén og den inkarnerede folkemusikviolinist Andreas Tophøj. De tre musikere har gennem en årrække krydset instrumenter og ladet sig inspirere af hinandens musikalske hjemstavne. Den grænseoverskridende trio præsenterer et festfyrværkeri af egne kompositioner samt jazzede fortolkninger af smukke salmemelodier, finske og irske viser, svensk folkemusik a la Jan Johansson og trioens egne grænsenedbrydende kompositioner, som er så smukke, at de spilles igen og igen på fx DR P8 Jazz. Der venter en aften i selskab med tre forrygende spillemænd, der med stort musikalsk overskud og udsyn forbinder det bedste fra mange verdener.
Om musikerne:
Bassist Mads Vinding startede sin karriere som professionel musiker som blot 16-årig og har mere end 600 pladeindspilninger bag sig. Mads har spillet med de helt store navne som fx Herbie Hancock og Ben Webster.
Fløjtenist og sangerinde Linnéa Villén afsluttede i 2014 solistklassen i København med en højt rost debutkoncert. Hun er en flittigt brugt kammer- og orkestermusiker – bl.a. i duoen “Villén & Sjølin” og orkestre som Radiosymfoniorkestret samt det Kongelige Kapel. Linnéa har sideløbende studeret sang på Anne Rosing instituttet.
Violinist Andreas Tophøj er blevet en af de mest fremtrædende violinister på den danske folkemusikscene. I 2015 opnåede Andreas den personlige hæder at blive nomineret som ”Årets kunstner” ved Danish Music Award Folk.
Anmeldelser:
Anne Rydahl Nielsen, Præst i Ulse, Øster Egede og Vester Egede kirker
… ”Alt samlede sig til et meningsfuldt og velkomment musikalsk udtryk på højt niveau, fordi alle tre er musikere med en bred horisont, og fordi de samtidig er instrumentalister til fingerspidserne. Om det var danske salmemelodier i enkelt og udtryksfuldt arrangement eller svensk folkemusik med træsko på, bød hver musiker ind med sit speciale […] Man kan spille fin klassisk musik, avanceret jazz eller folkemusik. Men er man rigtig spillemand? For det er afgørende i alle tilfælde. Og det er de tre skønne musikere.”
Jens Ramsing, organist, komponist og pianist.
Lineup:
Mads Vinding kontrabas
Linnéa Villén Tværfløjte, Vokal
Andreas Tophøj violin
Dørene åbnes 19:30
Pris – medlem: 100
Pris – under 25 år eller studiekort: 50
Pris – ikke medlem: 150

Detaljer

Dato:
september 16
Tidspunkt:
20:00 - 22:00
Pris:
kr 50 – kr 150
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/1061315894479398/

Arrangør

Sted

Godset
Jens Holms Vej 5
Kolding, 6000 Denmark
+ Google Maps