Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Marius Ziska, HORRSE, Lea Kampmann

23. november 2022 @ 20:00 - 21:30

dkk120
I november 2022 vender den etablerede færøske kunstner Marius Ziska tilbage til Danmark i en helt
særlig konstellation. Han medbringer to af sine faste musikere Mikael Blak (bas / keys) og Per Ingvaldur (trommer) og dertil to nye og fremadstormende, færøske navne HORRSE (Ragnar Finsson) og Lea Kampmann, som på den måde kan blive præsenteret for et større publikum i Danmark. Sammen har de øvet en hel koncert op, hvor Ziska og hans musikere også agerer backing for HORRSE og Lea Kampmann, så musikken fra alle tre kunstnere præsenteres i fuldt format.
Marius Ziska er først og fremmest en fantastisk sanger, der vækker mindelser om både Chris Martin fra Coldplay og Bon Iver. Musikken har en klart melankolsk grundtone med utroligt smukke melodier
og brusende instrumenteringer fra det virkeligt velspillende og sammentømrede band, bestående af nære venner fra hans færøske hjemegn. Marius Ziska fik med albumudgivelsen “Home / Heim” i 2015 sit store gennembrud på Færøerne. Pladen blev samtidig udgivet i Danmark og Tyskland, hvor den fik en række flotte anmeldelser og blev fulgt op af turneer i Tyskland, Rusland og Danmark. Det rent færøske album “Portur” udkom i 2018 til flotte anmeldelser i både Tyskland, DK og Færøerne og en række livekoncerter i alle tre lande. Bandet vandt en “Faroese Music Award” for “Årets Album” i 2019. 2020 bød på to nye singler “Falli Til Jarðar” og “Lion” samt en DK tour i februar, og i 2021 medvirkede Ziska i Anders Aggers program “Anne og Anders i Norden” hvilket gav et voldsomt boost til streaming-tallene for orkestret. Siden da har bandet koncentreret sig om indspilningerne til et nyt album, som forventes på gaden i november 2022.
HORRSE er et nyt, vibey indie-folk band fra Færøerne. Med sin baggrund i traditionel musik skriver 26 årige Ragnar Finsson fra Torshavn numrene, der udviser en dyb forståelse, både for pop og folk. Musikken ligger et sted i spektret mellem José González/Bon Iver og Tom Waits/JJ Cale. I 2021 udgav HORRSE debut EP én “Crossing”, der blev produceret af Høgni Lisberg og udgivet af Tutl Records. Siden har de været vidt omkring, eksempelvis i Norge hvor HORRSE optrådte live i Go’ Morgen Norge. I 2022 vandt de dertil prisen for “Årets nye navn” til Faroese Music Awards.
Lea Kampmann sætter ord på de følelser, hendes ungdomsliv har bragt med sig – hjertekvaler, fremtidsangst og forsøget på at blive fan af sit eget selskab. “First world problems“, tænker du måske, men uanset virkelige for både hende og så mange andre. Kampmanns musik er sat i verden for at bryde illusionen om, at sårbar betyder svag, og med den færøske musikscene som ståsted og en Faroese Music Award i bagagen, skriver Lea Kampmann sange, der giver dig lyst til at græde og danse samtidig. I februar 2022 udgav Lea Kampmann sit debutalbum “If I ever made you cry, I’m sorry”.
Billetter kan købes på www.godset.net

Detaljer

Dato:
23. november 2022
Tidspunkt:
20:00 - 21:30
Pris:
dkk120
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/560907435831793/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D

Arrangør

Sted

Godset
Jens Holms Vej 5
Kolding, 6000 Denmark
+ Google Maps