Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Klimasikring af din have

oktober 5 @ 19:00 - 21:00

Gratis
Om mere bæredygtigt brug af ressourcer – i kommunen og hos den enkelte borger

// Arrangeret i samarbejde med Kolding Kommune Spildevand \\

Kom og hør Lars og Steffan fra Kolding Kommune Spildevand fortælle om, hvad Kolding Kommune gør for at undgå flere oversvømmelser. De vil også fortælle om hvordan du selv kan udnytte regnvand som ressource og samtidig være med til at klimasikre på din egen grund. Det handler blandt andet om kloakseparering, LAR (lokal afledning af regnvand), BlåPlan og forholdet mellem borgerne og kommunens rolle.

Sammen klimatilpasser vi

Klimaforandringerne medfører at vi i fremtiden vil opleve perioder med langvarig regn og skybrud. Det vil skabe problemer, når det regner så meget, at der ikke plads til regnvandet i kloakrørene. Sker det, løber de over, og det giver oversvømmelser i kældre og på veje, og løber ud i fjorden, hvor kloakvandet forurener det vand, vi gerne vil bade i om sommeren.

Men også i den daglige brug af kloaksystemet er der ting, vi kan forbedre. For eksempel er det ikke særlig smart, at regnvand og spildevand løber i samme rør, for det betyder, at der løber store mængder rent regnvand til rensningsanlægget, hvor det bliver renset sammen med spildevandet. Det kræver energi, og er dermed spild af ressourcer.

Når kommunen klimatilpasser, er ønsket at udvikle bæredygtige løsninger sammen med borgere og virksomheder. Målene er mange: at reducerer brugen af ressourcer; reducere udledning af kvælstof; forskønne naturområder, hvor vi klimatilpasser med nye kreative muligheder – eller noget helt fjerde. Kom og vær byd ind med hvad du synes er vigtigt at prioritere.

Detaljer

Dato:
oktober 5
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
https://koldingbib.dk/arrangementer/foredrag-debat/klimasikring-af-din-have

Arrangør

Sted

Kolding Bibliotek
Slotssøvejen 4
Kolding, 6000 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside