Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

CLAUS WAIDTLØW CELEBRATING DEXTER GORDON

oktober 14 @ 20:00 - 22:00

kr50 – kr150
Claus Waidtløw: Tenor legacy – celebrating Dexter Gordon
Vi fejrer den ikoniske amerikanske saxofonist Dexter Gordons snarlige 100-års fødselsdag sammen med den danske supersaxofonist Claus Waidtløw. Generationer af danske jazzsaxofonister er stadig påvirkede af den amerikanske tenorsaxofonist, der kom til København i 1962 og blev i byen i 14 år. Han var med til at give København ry som internationalt førende jazzby. Nat efter nat udfoldede han sin mageløst magtfulde jazztenor i det legendariske Jazzhus Montmartre, hvor unge musikere måbende strømmede til for at opleve det amerikanske fænomen, der døde i 1990. På Godset stiller den kendte saxofonist Claus Waidtløw sig på skuldrene af sit store forbillede og lader publikum tage en musikalsk rejse tilbage til tidligere tiders Monmartre, når han fortolker nogle af Dexter Gordons smukkeste kompositioner og jazzevergreens sammen med nogle af Danmarks allerbedste jazzmusikere, der ud over sublim jazz kan bidrage med anekdoter om ”Long tall Dexter”.
Om musikerne:
Claus Waidtløw debuterede på jazzscenen i 1989 og betragtes i dag som en af Danmarks mest sublime saxofonister. Han er Danish Music Award-vinder og har spillet med en række af jazzens store stjerner såsom John Scofield, Toots Thielemanns, Christian McBride, Jeff Ballard, Kurt Elling, Eddie Gomez og Kurt Rosenwinkel.
Med sig til koncerten på Godset har Waidtløw en sand stjernekvartet. På klaver Jacob Christoffersen, som bl.a. har opnået Ben Webster-prisen og i øvrigt ligesom Dexter i 60 ́erne hyppigt har optrådt på Jazzhus Montmartre. Kvartetten fuldendes af to af dansk jazz ́s mest respekterede sidemen: den groovende svenske bassist Daniel Franck samt den unge modtager af jazzlegatet ”Årets musiker 2021” Jeppe Gram på trommer.
Lineup:
Claus Waidtløw tenorsax
Jacob Christoffersen flygel
Daniel Franck kontrabas
Jeppe Gram trommer
Pris – medlem: 100
Pris – under 25 år eller studiekort: 50
Pris – ikke medlem: 150

Detaljer

Dato:
oktober 14
Tidspunkt:
20:00 - 22:00
Pris:
kr50 – kr150
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/731274811450458/

Arrangør

Sted

Godset
Jens Holms Vej 5
Kolding, 6000 Denmark
+ Google Maps