ER DET PUNK AT SNAVE I 2021?

You are currently viewing ER DET PUNK AT SNAVE I 2021?

Umiddelbart ville man jo sige nej. Men efter lang og svær periode, med mundbind, afstandskrav og spytforagt, er snaverriet blevet fremmet. En år-lang karantæne fra de lange nætter har kvalt det vante ved en hurtig omgang tungefletning – måske endda blufærdiggjort den? Spørgsmålet kan pludselig revurderes. Godt nok har Brostrøm sagt, at ”sex er godt, sex er sundt”; men hvad med snaverriet? Det har sgu syntes forsømt.
Men det laves der om på nu! For efter et års stilhed, siden udgivelsen af ’Sweden’, er Animaux Animé endelig tilbage med singlen Power. Og det på den absolut mest intimsfærebrydende vis.

Som sendt fra en dødsdansende diskohimmel har Animaux Animé udgivet singlen Power, der er intet mindre en vanvittig dødsdiskoslasker af en sang. De, der har haft fornøjelsen af at opleve Animaux Animé live, kender måske nummeret; For mig er denne release i hvert fald forløsningen på mange års utålmodig venten.
Power er som en indkapsling af alt fedt ved Animaux Animé. Tung bas, insisterende trommer. Diskohidsig guitar. Florlette, elektroniske synthmelodier. Thor Wendtlands dybe, bowieske vokal, der, lyrisk minimalisme til trods, finder sig enestående til rette på toppen af det hele. Ud af dette opstår en fuldstændig vild energiudladning af en sang, der tilmed fletter strygere ind i det ellers så definerede dødsdiskounivers. Og det er vanvittigt fedt.

Men, men: Hvad har alt dette med kysseri (eller fravær af samme) at gøre? Jo. Der sker det, at Power ikke udkommer alene. Singlen følges af en ganske særlig musikvideo, med hvilken Animaux Animé kaster snaverriet lige lukt tilbage i fjæset på os alle sammen. Videoen til Power er nemlig intet mindre end ét langt take af ét langt kys. Det har man sgu ikke set før. Måske derfor, men måske også bare på grund af COVID’s slørlægning af kærlighed, er der noget dragende over visualiseringen af Power. Samtidigt føles det grænseoverskridende, vulgært og en smule ubehageligt, at se sig gennem de mere end fem minutters snav. At kalde det punk er måske at strække den – og så alligevel ikke. Der er uvægerligt spor af punkens oprørske foragt for det sobre samfund i udgivelsen af en 5-minutters snavevideo. Særligt i et 2021, der stadig præges af konstante krav om ordentlig, sanitær opførsel.


Man kan sige, hvad man vil. Om punk, Brostrøm og dødsdisko. Men over det hele skinner stadig den fantastiske nyhed, at der er nyt fra Koldings (verdens?) bedste dødsdiskoband. For det vamle til trods, er både energien, talentet og kysseriet fuldstændig som det skal være.

Du kan som altid følge med i lyden af Kolding lige her:


Læs meget mere fra Slicetown lige her: