Level 2020 complete, hvad så nu?

You are currently viewing Level 2020 complete, hvad så nu?

Hvad var det bedste ved 2020 egentlig?

Året er nu to uger gammelt, og indtil nu har det stadig en tilpas kaotisk fornemmelse. Det blev ikke umiddelbart det skarpe hug, der ville efterlade 2020 i fortiden, og fixe alle vores problemer som mange nok have håbet på.

For mange var 2020 nok egentlig mest et år man gerne vil glemme. Man kan skrive mange lange sætninger om hvad der gjorde året helt forfærdeligt. Global pandemi, isolation, ingen festivaler, svært at rejse osv.

Det vil jeg dog ikke bruge mere tid på. Jeg vil i stedet forsøge at finde det bedste omkring 2020. Derfor har jeg spurgt en masse folk hvad der var godt ved sidste år!

Martin Røen

Leder af Godset

Det bedste ved 2020 var…

…helt klart Godset UJNFOR i Juli.
Vi fik på ganske kort tid stablet en festival-feel på benene med spændende navne (Dopha, Drew, Calby, Mekdes, Animaux Animé osv). Det var en kæmpe holdindsats fra både frivillige og samarbejdspartnere (blink blink til Slicetown).
Jeg synes det gav et pusterum og noget håb, at vi fik gennemført et fedt arrangement imod alle odds.

I 2021 håber jeg, at få beslutningerne om, hvorvidt der skal foregå noget på Godset lidt tættere på mit kontor og lidt længere væk fra Christiansborg. Det forudsætter jo nok, at vi får styr på COVID-19.
Jeg håber, at når det så sker, så har vi et vildt spændende program med både lokale og nationale navne, som vores publikum er ved hoppe ud af skindet for at få lov til at opleve.


Svetlana Petrova

Svetlana Petrova

Social Entrepreneur, Empty Your Wardrobe

2020 – the year of giving up on perfectionism: I decided to give it up gracefully on some projects that I have started. Starting is what I love, but finishing is more of a bonus 😛 
There are projects that finishing is not to recommend. In fact, there are moments when giving up is the only way moving forward, and creating happiness! 

To be more courageous – that is on a personal level. The big picture – I hope people can find peace, internal balance and freedom and learn to live with less. Less is more!


Jørn P

Borgmester, Kolding

I et år, hvor det ellers er alt det negative der har været fokus på, så glæder jeg mig nu over at ”Samfundssind” er opstået. Ikke bare som ord, men som noget vi i den grad har gjort. Vi handler mere lokalt og har støttet vores lokale spisesteder ved at hente mere Take Away. Vi har bekymret os mere over de, som har haft det svært ved f.eks. at handle ind for dem, lokale små happenings med at mødes over hækken og meget mere.
De negative Facebook krigere blev nedtonet for en stund, hvor det faktisk var de positive opslag, som blev delt og kommenteret.
Jeg håber meget, at det der ligger i ordet ”Samfundssind” bliver noget vi bærer videre og tænker over i vores dagligdag.

Hvad håber du allermest på sker i 2021?
Jeg ser som mange andre lyset lige nu. Langt ude, men det er der. Tænker naturligvis her på, at vi alle er blevet vaccineret og vi igen kan mødes, snakke, feste, hygge og alt det andet, som vi har savner og længes efter lige nu. Og det vil så ske samtidig med måske forårets komme eller senest til sommer. Her kunne jeg så drømme om, at vi får en fantastisk sommer, med et vejr som gør, at vi kan det hele udenfor og fortsat holde vores ferier i vores skønne land. Og jeg håber du også, at vi kommer så helskinnet ud på den anden side som muligt. Både som det enkelte menneske, men også vores virksomheder, foreningsliv, kulturlivet og alt det andet, som i den grad er pressede lige nu.

Så lad os fortsat passe på os selv og dermed på hinanden, samt udleve ”samfundssind”.

Jørn Pedersen. Borgmester i Kolding. 16. september 2020. Her fortæller Jørn om det bedste 2020.
Jørn Pedersen. Borgmester i Kolding. 16. september 2020.

Charlotte Pipenbring

Charlotte Pipenbring

Tobbers Kaffebar

Det bedste der er sket for mig i 2020 er at have oplevet en kæmpe støtte fra nær og fjern – fra mennesker der i forvejen stod mig nær, venner, personale, kollegaer rund i byen og fra mennesker jeg ikke vidste hvem var. Jeg har i det forgange år grædt så mange glædestårer, og det har hjulpet mig på vej i en tid hvor jeg har kunnet se min forretning forsvinde mellem fingrene på mig. Den støtte bekræfter mig blot mere i at Kolding er den bedste by at bo i, og at vi støtter hinanden i medgang og modgang.

Jeg håber allermest på at vi får mulighed for at glæde os til hvad dagene bringer, i stedet for at frygte dem. Jeg håber verden stabiliserer sig og at vi ender i en situation hvor vi kan komme tilbage og leve et mere normalt liv med restaurantbesøg, festival og koncerter. Det er nogle af de ting jeg savner rigtig meget og som jeg kan mærke har en positiv indflydelse på mig i min hverdag. Jeg håber vi får oplevelser med venner og familie at se frem til og glæde os til i 2021.


Oscar Fogh

Frivillig, Jazzhouse Kolding

Det bedste der skete for mig i 2020, er at jeg, i sommeren, flyttede ud sammen med en af mine bedste venner. Ind til byen og tættere på mine gode kammerater.
En af mine fedeste oplevelser, må være da jeg for første gang, efter nedlukningen i foråret, så livemusik igen iblandt andre mennesker. Det var virkeligt forfriskende, oven på alle de ellers aflyste koncerter i løbet af sommeren, at kunne dele en koncertoplevelse med sine gode gutter, hvor man var tilstede og ikke sad og lyttede på den anden side af en livestream.

Jeg ser frem til at kunne omgås mennesker og bekendte igen som før epidemi og restriktioner; At kunne færdes uden mundbind, at kunne give folk en krammer og at kunne tage til koncert eller festival, uden bekymringer og Corona i baghovedet. Derfor håber jeg på, at virussen kan blive slået så langt ned i løbet af foråret, at sommeren kan få lov til at ligne sig selv igen som før Corona.

Oscar Fogh

Malu i midten under Kontur 2018, som viser noget af det bedste i 2020 som vi missede
Malu i midten under Kontur 2018

Malu Uldall Møller

Studiebykoordinator

2020 har været et exceptionelt lorteår for alle, men nedlukningen har virkelig været hård for de studerende – nok i særlig høj grad for de nye studerende, som netop skulle til at tage hul på et helt nyt kapitel i deres liv. De store sociale arrangementer som rusturer, fredagsbarer og den fælles studiestartkoncert – alle de ting som skulle være med til at skabe de bedste rammer for det nye studieliv og danne grobund for nye venskaber og relationer – blev alt sammen aflyst.

Selv om det føles som om alt stod stille i 2020, så var et lille lyspunkt i 2020 (set med mine studieby-briller) vores nye magasin, der bød alle de studerende velkommen til Kolding i september. Vi endte med at kalde magasinet Kontur – ligesom vores studiestartkoncert. Magasinet viser alt det bedste Kolding har at byde på, og vi har interviewet nogle af byens sprødeste studerende.

En anden opturs-ting i 2020 var da UC SYD gik i gang med byggeriet. Lige om lidt skal vi byde UC SYD-studerende og ansatte velkommen i campusområdet. Udover endnu et flot byggeri, så kan vi glæde os til to nye uddannelser som UC SYD bringer til byen.

Hvad håber du allermest på sker i 2021

Færre videomøder. Mere liv i campusområdet. Mindre frygt. Flere fredagsøl. Og forhåbentlig en super fed studiestart – med en fælles koncert der samler alle de studerende.


Jakob Ville

Skoleleder og Gruppeformand for Venstre 

I 2020 blev jeg færdig med min uddannelse Master i off. Ledelse. En uddannelse som har stået på gennem de sidste 4 år, imens jeg har varetaget mit job som skoleleder og som politiker i Kolding byråd. Det har været hårdt men det hele værd. Det at videreuddanne sig giver redskaber til refleksion og viden til handling i en verden som hele tiden udvikler sig. Jeg har i den grad i 2020 haft brug for alle de kompetencer både som politiker og i mit job, midt i en Corona-tid.

Jeg glæder mig helt vildt til at vi får vaccinen imod Covid-19. Min udlængsel er så stor, at jeg næsten ikke kan vente. Jeg har haft en tur til Sydafrika, som allerede er blevet aflyst to gange.

Jeg glæder mig til en tid uden Corona, hvor jeg kan drive skole på helt normal vis, holde konfirmation for min datter og sende min søn på efterskole. Et år hvor vi vinder over Covid-19.

Jakob Ville 2020

Phillip Leonhard, Professionel musiker v. animaux animé, meldes og alpas ave

Phillip Leonhard

Professionel musiker – Animaux Animé, Mekdes, Alpas Ave

Det bedste der skete, som jeg faktisk havde givet op på i marts, var at jeg kom ud på turné og spillede 12-14 koncerter, plus det løse, i efteråret. Godt nok for siddende publikum, men vi kom ud at spille! Den energi der er til koncerter er bare svær at replikere på en anden måde, så det var et godt fiks lige at få.
Udover det har jeg fået nye bekendskaber og en masse potentielle gigs for 2021, hvilket overraskede mig meget kunne ske, nu hvor det meste har stået stille.

Jeg håber meget på at festivalerne bliver afholdt og det generelt går bedre og nemmere for musik-verdenen. Jeg havde regnet med at købe en gård sidste år, bygge studie og øvelokaler og generelt kunne leve bedre af musik, så det håber jeg meget på sker i år. Bygge videre på karrieren med lidt mere fart på, finde den helt rigtige plads i miljøet og så selvfølgelig spille en hulens masse koncerter! S/O: Animaux Animé, Mekdes og Alpas Ave!!!


Kristina Jørgensen

Formand for Børne- og uddannelsesudvalget

Mine børn. I et år som 2020, fyldt med uvished og restriktioner, er jeg taknemmelig over, at vi er sunde og raske og at vi kan være sammen hver dag.

Politisk må det bedste i 2020 være, at økonomien er blevet genoprettet og at der ikke er udsigt til besparelser på bl.a. ungeområdet. 

I 2020 er jeg desuden kommet endnu tættere på to veninder, som jeg har kendt i mange år. Det har givet mange timer i godt selskab i perioderne uden restriktioner.

Jeg håber, at hele Covid-19 situationen kommer under kontrol hurtigst muligt. Jeg er meget bekymret for den mentale trivsel hos især vores børn og unge. Derudover har vores velfærdssamfund brug for, at samfundet kan fungere – både menneskeligt og ikke mindst økonomisk.

Det er imponerende, hvor kreativ og idérig så mange har været for stadig at kunne undervise og studere, arbejde, være kulturel osv. Men jeg håber nu alligevel, at vi snart får mulighed for at vende tilbage til en mere normal hverdag. 

Min forlovede og jeg har for længe siden planlagt vores bryllup i 2021. Jeg har stadig et naivt håb om, at det bliver muligt.

Billede af Kristina Jørgensen formand for børne- og uddannelsesudvalget

Billede af Hans Holmer, som viser ham på en skovtur, som var noget af det bedste i 2020 for ham

Hans Holmer

Social- og Sundhedsudvalgsformand

Min familie bestående af tre piger på 13,12 og 7 år, min hustru og jeg skulle egentlig havde været til Thailand og Laos, men på grund af nedlukningen blev det selvfølgelig ikke til noget, men derfor er sommerferien nu alligevel et af højdepunkterne for mig i 2020. Det blev en sommer i det danske land. 
Et af højdepunkternevar en Shelter-tur samme med et venner-par og deres børn ved Trelde Næs, som ligger i en utrolig smuk natur. Udover naturen byd 3-dagesturen også på Mariekiks, skumfiduser, pølsepinde, snobrød og det at sidde omkring et bål- Det er sommerhygge for mig og indbegrebet af nærvær og familietid. 

Den 16. november 2021
Datoen i overskriften er et af højdepunkterne for mig- Den henviser nemlig til byrådsvalget her i 2021 hvor jeg også selv stiller selv op for SF. Jeg vil gøre mit for at blive genvalgt, så vi får sat en ny retning i Kolding kommune som vil betyde flere uddannelser til kommunen, bedre velfærd og mere fokus på vores klima, miljø og natur. Jeg tror og håber på at der iblandt folk i kommunen er opbakning til at vi kan få SF´s Villy Søvndal som borgmester. Det gør jeg fordi jeg ved at vi med ham i spidsen kan sikre og udvikle velfærden og sikre at der kommer gang i den grønne omstilling.


Læs meget mere fra Slicetown lige her: