Designcampen der vil bevæge dig!

You are currently viewing Designcampen der vil bevæge dig!

Move Designcamp er et helt nyt initiativ der er skabt af DSR på Designskolen, Fredagsbaren “Slottet” fra Designskolen og netværksgruppen HAU. Campen er for alle der synes designprocesser er spændende, om man så er studerende, dimittend eller noget helt andet!

Move Designcamp er en 3 dages camp der løber henover en hel weekend, fra den 11. til den 13. Oktober. Målet er at bevæge deltagerne, at give dem designredskaber til at skabe forandring. Sætter man det på spidsen er målet at redde verden.

Weekenden byder også på en række spændende workshops der er lavet specielt til Move. Kristina May fra designbureauet AM kommer fredag aften og holder oplæg om hvordan design kan bevæge eller mere specifikt, hvis design ikke kan bevæge, hvad så? Lørdag står programmet på fint besøg fra Aarhus når designbureauet USE kommer til campen med et helt speciallavet workshopforløb. Hele programmet lægger stor fokus på at man får værktøjer med hjem man kan bruge til at skabe forandringer, ikke kun i sin egen hverdag men også i sit daglige arbejde.

Planlægning af Move startede for over et år siden, dengang var konceptet dog lige lidt anderledes fortæller Sophie Kirkegaard Jensen der læser en bachelor i kommunikationsdesign på Designskolen Kolding. “Jeg havde jo en idé om at vi skulle skabe en camp, uden at fortælle noget som helst og bare sælge billetter på ingenting” forsætter hun “men det kan man ikke, eller det kan vi ikke her i Kolding”. Den plan er dog ændret en smule siden efteråret 2018 og i mellemtiden er der skudt et væld af samarbejdspartnere og sponsorer op omkring projektet. Studiebypuljen støtter projektet. HK fagforening, SDU og Nordea-fonden hjælper også med at få økonomien til at hænge sammen og så er der er en række lokale virksomheder der også støtter campen gennem sponsorater. “Det her er en designcamp som ville koste over 5000 kroner men på grund af alt den støtte vi har fået kan vi holde den på et studievenligt budget” indskyder Sophie. Med alt støtten der kommer fra det private erhvervsliv er det også et skulderklap til arrangørgruppen “Det er også bare fedt at der ligesom er tro på vores koncept” fortæller der Anne-Line der ligesom Sophie også læser en bachelor i kommunikationsdesign, “Det understøtte også tanken om skabe mere sammenhæng og fællesskab på tværs her i Kolding og så er det jo super fedt at have så mange lokale virksomheder der bakker op om projektet”

Så vi har en Designcamp der tilbyder et program der er noget af det bedste man kan finde i landet, vi har en masse fonde og lokale virksomheder der støtter op om projektet. Så hvorfor skal du bruge lidt af dine SU-penge på det her projekt, hvad er fidusen!?
“Helt kort er fidusen at man får en weekend med de sejeste workshops der kan gøre dig faglig stærk på noget du ikke vidste du manglede og så at vi kan netværke, og jeg hader virkelig det ord” fortæller Sophie, “Ja, det er et virkelig irriterende ord” springer Anne-Line ind med “men workshoppen fredag er lidt en socialiserings-workshop hvor vi skal finde hinandens kernekompetencer og bryde lidt op i de venskaber der er taget afsted sammen for at gøre os til en stor gruppe”

Det er en camp hvor der er fokus på en høj faglighed fra workshopperne men lige så stor grad på det sociale aspekt og det at lære hinanden at kende. “Vi håber virkelig at vi kan blive dygtigere sammen” fortæller Anne-Line “Vi har en lyst til at man også kommer hjem fra den her camp med kontakter rundt i Kolding, om det så er de ikke-studerende der kan en masse ting, eller de studerende der har nogle studiekompetencer, at man ved hvem man kan ringe til eller hvem man skal gå til”


HVORFOR TAGER DU MED?!

Stina Minden-weidekamp – Designledelse, SDU

Jeg er lige flyttet til Kolding så jeg melder mig til en masse ting som HAU er med til for at lære en masse folk at kende. Det er helt bestemt for at få et netværk her i byen. Jeg kommer fra E-Design og Brand Design som er meget praktisk og hvor man laver en masse med hænderne og nu læser jeg Designledelse, som er meget bogligt. Jeg håber at jeg så kan komme lidt tilbage til at arbejde med noget i praksis. Det er ikke fordi det boglige er kedeligt men jeg er jo bare vant til noget helt andet.Jeg havde købt billet allerede inden at programmet blev offentliggjort men jeg synes at selve temaet om at bevæge folk med det man laver er spændende og så glæder jeg mig til at opleve processen når man går mange mennesker sammen for at udtænke nye ideer

Jeg synes at man skal tage med til Move, først og fremmest for at støtte sådan nogle projekter her, for dem er der ikke så mange af, og for det andet for at man kan prøve at arbejde i praksis!

Louis Kocmick – Kommunikationsdesign, DSKD

Der er flere grunde til at jeg tager med, den største grund er nok at jeg synes det er et virelig godt initiativ, både for at få flere workshops op at stå inde for designfaget men også for at møde nogen som man måske ikke lige møder normalt. Det er en blanding af det faglige og det sociale i det. Jeg tror det bliver nogle fede workshops, nu har jeg haft undervisning af Ari fra USE Studio og de er jo mega fede!
Jeg glæder mig også meget til at møde folk fra både SDU, IBA og hvem der ellers kommer, for jeg er sikker på at vi har en masse at lære af hinanden

Jeg synes folk skal tage på Move for at vi kan få lov at møde hinanden og jeg tror i bund og grund at det bare er det, at vi for lov at møde hinanden. Det synes jeg ikke rigtig der er mulighed for på andre tidspunkter, ihvertfald ikke på samme måde.


Billetterne til Move Designcamp koster kun 510 kroner, der er dog ikke mange billetter tilbage så man skal være hurtig hvis man skal nå med.

Fang dem lige her:
Billetter