Cindy Chiche – Start det med et fransk tvist

You are currently viewing Cindy Chiche – Start det med et fransk tvist
Fotograf: The_cosmic_supply_co

Iørefaldende gode radio sommervibes. Det var de første ord min hjerne associerede med at lytte til Cindy Chiches første single “Lose control”. Den 23-årige dansk-franske artist flyttede for nyligt fra Billund til Kolding, og offentliggør hendes første sang, ‘Lose control’ på Spotify, Apple Musik, Deezer og Tidal fredag den 12.02.2021.

“Lose control” er den første single du publicerer som solo artist. Hvad handler sangen om, og hvorfor denne sang?

Cindy: Mest fordi det er en sang, der ikke handler om kærlighed, som jeg normalt skriver om (haha). Jeg tror mange har en tendens til at være i kontrol hele tiden. Og nogle gange skal man bare give slip, slippe løs. Det er den følelse jeg gerne vil overføre til sangen, og jeg håber at mange kan relatere til den følelse.

Kan du gennemgå processen af at skabe sangen, “Lose control”?

Cindy: Jeg startede ud med teksten, og havde et billede af mig sidde bag rattet, som jeg startede med at tegne. Bagefter havde jeg den her basgang-idé i hovedet. Jeg færdiggjorde sangen med min producer, Malthe Guldberg, i hans studie i København. Jeg lærte ham at kende på Engelskholm Højskole på et sangskriverkursus.

Sangen er hovedsagligt på engelsk, men har en passage på fransk. Hvorfor besluttede du at blande de to sprog?

Cindy: I think i decided to make it a bit of a mystery, so you can’t understand everything. Sometimes I make the conclusion area of a song in French, so the listeners have to really research what I am singing about. I think it’s a nice twist within the song. In this way, there is also more space for interpretation.

Cindy: Jeg tror jeg besluttede at gøre det til lidt a et mysterie, så du ikke kan forstå det hele. Nogle gange laver jeg konklusionen på emnet i min sang på fransk, så lytterne virkelig skal lave research for at forså hvad jeg synger om. Jeg synes det er et nice tvist inde i sangen. På en måde er der også mere plads til fortolkning.

Synger du også på dansk?

Cindy: I need to admit, singing in Danish doesn’t come naturally to me. Maybe because it’s mostly my second language, as i grew up in France and learned French first.

Cindy: Jeg må indrømme at synge på dansk ikke kommer naturligt til mig. Måske fordi det er mit andetsprog, da jeg voksede op i Frankrig og lærte fransk først.

Men du har da en dansk favorit kunster, eller?

Cindy: Der er en sangskriver kaldet ‘PIL’, jeg elsker hvordan hun skriver på dansk. Hendes sange handler mest om kærlighed (haha). Hun har lige udgivet en sang i samarbejde med sangeren ‘Andreas Odbjerg’ ved navn ‘omvendt’. Den sang elsker jeg virkelig! Jeg nyder også at lytte til de danske pop artister ‘Bathsheba’ og ‘Mags’.

Udover din producer, har du så en specifik mentor, der følger med dig på din musikrejse?

Cindy: I don’t really have one specific. But I talk to many people about how to do things. I am a curious and open person that speaks a lot so i am glad i know people that already released music. I also decided to get in contact with a PR Agency called “Magnifique”, to support me in setting up the distribution of the release.

Cindy: Jeg har ikke rigtig en specifik, men jeg snakker med mange mennesker om hvordan man gør tingene. Jeg er en nysgerrig og åben person, der snakker meget, så jeg er glad for at jeg kender folk der allerede har udgivet musik. Jeg besluttede også at tage kontakt til PR-bureauet ‘Magnifique’, til at hjælpe mig med at sætte alt op i forhold til distributionen af min første single.

Du er klaver-, sang- og guitarlærer. Hvornår vidste du, at du ville fortsætte den musiske livsstil og udgive dine egne sange?

Cindy: I went to travel through Central America and Mexico for three months in 2018. Looking back, I think a big part of that was to see if I can live without music. But it was impossible, I realized it’s not going to work (haha).

Cindy: Jeg har altid skrevet sange, måske siden jeg var omkring 12 år gammel. Det har bare hjulpet mig til at udtrykke mine følelser. Jeg startede også med at spille klaver og guitar på det tidspunkt, så musik har været en stor del af mit liv i lang tid. Jeg rejste gennem Central Amerika og Mexico i 3 måneder i 2018. Når jeg tænker tilbage på det, var en stor del af det for at se om jeg kunne leve uden musikken. Men det var umuligt, jeg opdagede at det ikke fungerede uden (haha).

Jeg tror at man igennem livet vil have disse øjeblikke hvor man stopper op, og tjekker hvor man vil hen. Og under den tid opdagede jeg at musikken er den vej jeg vil gå. Jeg nød virkelig livemusikken i Central Amerika og tænke så mange gange, at jeg skulle have taget en ukulele eller lignende med til at spille på.

Nu hvor livemusikken er ikke-eksisterende, hvordan er dine erfaring med onlinekoncerter under lockdown-tider? Har du givet en onlinekoncert og lytter du til dem selv?

Cindy: Jeg ville gerne afholde en releasekoncert for den første single, men den er nu udskudt til 26. marts. Personligt nyder jeg online koncerter. Man bliver ligesom nødt til at lave et eller andet. Jeg har selv spillet en online koncert, og det var første gang den del af min familie fra Frankrig kunne se mig spille musik til et live event (haha). De har ikke haft mulighed for at besøge mig her.

Hvis du kigger ind i fremtiden, hvad er så dit næste skrift som artist efter “lose control”?

Cindy: Specielt her under lockdown, har jeg haft mulighed for at skrive og skabe musik. Jeg har allerede producerede 3 sange mere, de mangler bare at blive mixet og mastereret! Så der kommer en single mere og så bliver EP’en udgivet!

Denne artikel er oversat fra engelsk til dansk. Hvis du gerne vil læse den oprindelig artikel så vælg det engelske flag oppe i højre hjørne.


Hvis du vil følge Cindys musik, så tjek hendes platforme ud her:

Facebook

Instagram

Music


Vil du have lidt mere af det ostede slicetown, så tjek disse artikler ud: