Alpas Ave inviterer dig med ind i et detaljerigt og ambitiøst lydunivers

You are currently viewing Alpas Ave inviterer dig med ind i et detaljerigt og ambitiøst lydunivers
Fotograf: Thomas Peberman Sørensen

Iført gængse danske vinterklæder virker duoen, der har base i København, ikke spor anderledes. Alpas Ave – der startede i Kolding, har en udpræget lyd, som de har delt med Slicetown, på vejen til deres debutudgivelse. 

Hvordan vil i beskrive jeres lyd, og hvad er jeres indflydelser? Jeg kan drage nogle paralleller, men det er lidt vanskeligt for mig at sætte fingeren på en bestemt kunstner, eller et bestemt album, som jeg har hørt før.

Martin: Tja, vi har ikke rigtig haft nogle specifikke inspirationskilder til den her sang. Den er sprunget ud af en emotional abstrakt følelse, i en søgen efter at definere sig selv.

Marianne: Ja, det er lidt skørt, at vi ikke har nogen direkte indflydelser – det lyder nærmest prætentiøst, men det kommer sig af, at vi ofte, som så mange andre, bliver inspireret af mange forskellige ting omkring os, som vi så skaber ud fra, og i det her tilfælde har den primære indflydelse været vores egne følelser og ikke nødvendigvis specifikke kunstnere.

Fortæl os noget mere om jeres debut single, Black Mirror.

Martin: Den handler om være fanget i en tåge af modstridende følelser – magt og afmagt, kynisme og smerte, virkelighed og forestilling.

Marianne: Som at blive ledt på afveje af et bedragerisk og vildledende håb i mørket, i et liv der føles ikke at føre nogen steder. Du føler så meget, at du slet ikke føler noget. Lidt som en usund og kontrollerende besættelse.

Hvordan var processen da i skulle stable alt det her på benene? Foretrækker i at arbejde med personer i kender og som i på forhånd ved at i kan godt med, eller bare hvem end der er i stand til at indfri jeres kreative ambitioner?

Martin: Helt sikkert at arbejde med vores venner og personer vi kender. Vi var heldige at vores gode ven Jeppe fra Haderslev, som har sin egen kreative virksomhed, samt Mariannes fætter, ville hjælpe os. Vi skød musikvideoen i Børssalen i København, en smuk, historisk bygning, som vi syntes passede godt til temaet vores single omhandler. Det var virkelig fedt, at vi kunne låne så fed en lokation, som normalvis ikke er så let tilgængelig.

Marianne: Ja, en gammel ven fra gymnasietiden arbejder på Børsen, så vi medbragte en masse gear, lys og kameraudstyr, mens Alexander, min ven, trofast tilbragte hele dagen sammen med os, så vi kunne skyde alle scener. Søren og Jeppe assisterede både med de kreative- og praktiske aspekter, hvilket gjorde processen virkelig fed, givende og professionel.

Martin: Ja, virkelig. Det var et godt mix af mennesker med forskellige evner, til både at håndtere det abstrakte, kunstneriske og praktiske.

I en verden omringet af kaos og tumult, tager Alpas Ave lytteren i hånden og inviterer en med ind i et detaljerigt og ambitiøst lydunivers, hvor man som lytter udfordres og opfordres til at reflektere over egne veje, og hvor alt står frit til fortolkning.

Se et glimt af deres debut single, Black Mirror, lige her.

Følg Alpas Aves kommende rejse på Facebook og instagram.


Kunne du lide denne artikel? Så prøv en af dem her: