6k All Day – Af de lokale, for de lokale

You are currently viewing 6k All Day – Af de lokale, for de lokale

Kolding er en by for kulturen. Du kan finde den under rendesten, se den spire ud ad loftsvinduer. Den er at finde i hver krog – i hvert fald hvis man lige leder. Kulturen er her ikke ved et tilfælde, ej heller fordi kommunen insisterer på at Kolding ’designer livet’. Den er her på grund af de folk, der bor i Kolding. Folk, der støber papir og folk der laver kunst af hår. Folk, der laver festivaler på parkeringshuse og i havnecontainere. Folk der gør graffiti gyldent i Harte. Og senest altså, folk der laver skatekonkurrencer i Bowleren.

Billeder: Dicte Hostrup Sønnichsen

                         
Nærmere bestemt er det de tre gutter Toke Mortensen, Jakob Askholm og Kristian ’Molte’sen, der i sidste weekend stod i spidsen for skatekonkurrencen ’6k All Day – Af de lokale, for de lokale’. En konkurrence med 40 deltagere i to rækker og op mod 600 tilskuere, der dagen igennem stak hovedet forbi. En konkurrence, der var af de lokale, fordi de tre drenge alle er del af skatermiljøet i Kolding. Men også en konkurrence, der var støttet – lokalt! – af alt fra frisører til mobilreparatører, ligesom Tobbers stod for mad og Knuds Garage for øl. hvilket altså blev for de lokale, idet alle kunne få bid i dette overflødighedshorn. Enten som deltager i selve skaterkonkurrencens enten A- eller B-række, deathrun eller best trick-battle; eller som deltager i forskellige mindre konkurrencer: undervejs blev der f.eks. udloddet et frisørgavekort til den, der trængte allermest til at blive klippet.

Således endte 6k All Day som meget mere en ’blot’ en skaterkonkurrence. Det var også en dag med dj’s på jazzplader, kolde fadøl og højt humør. Sidstnævnte var nok særligt resultatet af de mange konkurrencer, der var strøet ud over dagen. Både førnævnte frisørtrang, men også balancegang, limbo og dance-off. Inkludering af publikum var faktisk en central del i planlægningen af eventet, forklarer Molte, en af de tre skatekonkurrenceskabere: ”Det var vigtigt for os at lave et event, hvor man kunne komme, selvom man ikke skater. Derfor lavede vi alle de her andre ting, ud over konkurrencen i sig selv; for at invitere folk ind i vores verden. Meget af det fandt Toke og jeg faktisk bare på i momentet. Heldigvis lykkedes det rigtig godt! Publikum købte præmissen, så at sige.”  

Det må man give ham ret i de gjorde. Både dem, der var kommet, fordi de selv er Kolding-skatere og altså er en del af ’skaterverdenen’; men også dem, der bare kom forbi. Her skal særligt nævnes en polterabend, der kom forbi midt under en dance-off. De blev nydeligt hjulpet ind på skaterbanen og endte med at vinde både konkurrencen og hovedpræmien: en fuld hare på Den Blå. Alle var lykkelige.


Denne åbenhed, overfor hvem end der måtte have lyst at blive del af dagen, var signifikant. Det sås både på lægterne, men også på banen, hvor dagens yngste deltager, Sylvester Lysholt, var bare 8 år gammel og folk kom fra alle dele af Danmark. Sådan en gæstfrihed er bestemt ikke en selvfølge. Nærmere er det produktet af hårdt arbejde og ærligt samarbejde, der udspringer af en kæmpe passion for skatermiljøet. Alt dette kan spores tilbage til de førnævnte boys, Molte, Jakob og Toke, der, ud af et rent behov for at der skulle ske noget, satte sig sammen og kreerede 6k All Day. Med grin, gennemsigtighed og øjenkontakt skabte de, ifølge Molte, en ”verden af dumme ideer”, ud fra et simpelt dogme: det handler om kulturen i Kolding, om det lokale. Folk skal komme for stemningen og efterfesten, frem for pengepræmierne. Den tilgang endte med at blive grundlag for den harmoniske skaterkonkurrence, der igen endte som så stor en succes, at det vist ikke er sidste gang, den har fundet sted.

”Det har været overvældende med folks ros. Det gik over alt forventning,” griner Molte ”det var virkelig en fed dag.” Dette svar går igen, hvem end jeg har spurgt, og hvad enten man var der selv, eller blot må suge stemningen ud af Dictes skønne billeder, er det let at give Molte ret. (skater)Kulturen i Kolding har allerede mange former, men man må alligevel håbe, at det nye skud på stammen, #6kAllDay-konkurrencen, er kommet for at blive.

Her på falderebet skal der lyde en kæmpe tak for i lørdags og tillykke til dagens vindere: Oliver Skov Badrbeigi i A-rækken, Alfred Bech Vinther i B-rækken, Jeff Mogensen med bedste trick og Anton Holm Hansen & August Koed i spidsen for Death Race hos henholdsvis kids og voksne. Desuden kommer her, under kyndig vejledning fra Molte, et udsnit af de ting der var at se i lørdags.